• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

ATİD: Yeni Turizm Eylem Planı'nda Ankara unutulmamalı

ATİD: Yeni Turizm Eylem Planı'nda Ankara unutulmamalı
Ankaralı otel işletmecileri, özellikle Rusya krizinden sonra turizm bölgelerine dönük yapılan acil eylem planına, Ankara'nın da dahil edilmesini istedi.

Ankaralı otel işletmecileri, özellikle Rusya krizinden sonra turizm bölgelerine dönük yapılan acil eylem planına, Ankara'nın da dahil edilmesini istedi. Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkan Yardımcısı Birol Akman, "Ankara başkenttir, asla unutulmamalıdır." dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklamalarda bulunan Birol Akman, yatırım ve tanıtıma dönük planlamalar içinde Ankara'nın bulunmasının şart olduğunu söyledi. Özellikle Rusya'yla yaşanan uçak krizinin ardından Türk turizminin zarar görmemesi için hayata geçirilen acil eylem planına Ankara'nın da dahil edilmesi gerektiğini bildirdi.

ATİD Başkan Yardımcısı Akman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Rusya'nın açığını İsrail ve diğer Ortadoğu ülkeleriyle kapatmaya çalışan bir turizm politikası izlenmeye başlanmıştır. Hükümetimizin bu politikasını son derece yerinde ve gerekli bulurken, bu ülkelerde yapılacak sağlık, termal, doğa ve kültür turizm temalı tanıtımlarda Ankara'ya ağırlık verilmesi yerinde olacaktır. Bakanlığımızın acil eylem planında yer alan turizm yatırımlarında da Ankara'nın da dikkate alınarak yatırım planı yapılması, projeler için bütçe ayrılması, yatırımlara ivedilikle başlanması gerekmektedir. Ankara maalesef bugüne kadar sahip olduğu turizm potansiyelini yeterince kullanamamış bir başkenttir. Belki de gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin başkentleri arasında en az turistin geldiği kentlerden biridir."

"ANKARA EN FAZLA HAK EDEN İL"

Birol Akman, turizme dönük acil eylem planında Antalya gibi illerin öne çıkarılmasının olağan olduğunu, Antalya'da ikinci bir İstanbul yapılması hedefinin büyük önem taşıdığını da ifade etti. Akman, açıklamasını şöyle tamamladı: "Kuşkusuz Antalya gibi bölgelerimiz Türk turizminin bel kemiği. Fakat Ankara da bu ülkenin başkenti, yönetim merkezi, binlerce yıllık tarihi, sağlık, kongre ve kış turizmine uygun koşulları ile turizmden daha fazla pay almayı en fazla hak eden illerin başındadır. Biz Ankaralı otel işletmecileri olarak Kapadokya'ya geçen turistlerin geçiş güzergahı, bir gecelik konaklama merkezi olmak istemiyoruz. Biz acil eylem planlarında Ankara'nın da yatırım ve tanıtımda öncelikli iller arasında olmasını talep ediyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim