• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Atiba Hutchinson: Yürümemiz gereken çok yol var

Atiba Hutchinson: Yürümemiz gereken çok yol var
Beşiktaş'ın tecrübeli orta saha oyuncusu Atiba Hutchinson, şampiyonluk şanslarını yüksek gördüğünü ancak yürümeleri gereken çok yol olduğunu söyledi.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu ikinci yarı hazırlıklarını Antalya Belek'te sürdüren lider Beşiktaş'ta Kanadalı oyuncu Atiba Hutchinson, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ligin ilk yarısını çok iyi geçirdiklerini belirten Atiba, "Devamlılık yakaladık, iyi sonuçlar aldık. Deplasman performansımız dikkat çekiciydi. Takım oyunu anlamında başarılıydık ve özgüvenimiz iyiydi. Sezon içerisinde devamlılığı yakalamak Hala yapılması gereken çok işimiz ve kazanmamız gereken çok maç var. Antrenmanlar iyi geçiyor. Buradaki iyi dönemli ikinci yarıya hazır girmek istiyoruz." diye konuştu.

Atiba, geride bıraktıkları dönemde birçok maç oynadıklarını dile getirerek, şöyle devam etti: "Birçok maç oynadık, genel olarak iyiydik. Avrupa'da ne yazık ki son maça kaldı ve elendik. Yeni başlangıç yapacağız. İlk iki kupa maçında hocamız rotasyon yaptı. Böyle devam edebilir. İyi kadro derinliğimiz var. Her bölgede iki-üç futbolcu oynayabiliyor. Bu da sezonun geri kalanı açısından avantaj."

Performansını da değerlendiren Atiba, şöyle konuştu: "Kişisel ve bireysel olarak olgunluk dönemindeyim. Takım içindeki rolümü daha iyi tanımlayabiliyorum. Orta saha savunma, orta saha hücum hattında köprü görevini üstleniyorum. Hiçbir oyuncu tek başına fark yaratamıyor. Takım iyi devamlılık yakalamışsa siz de ön plana çıkıyorsunuz."

Takımdaki rekabetle ilgili olarak da Atiba, "Bir takımda her pozisyonda rekabet önemlidir. Bu sayede tüm oyuncular kendilerini istim üzerinde hisseder. Veli ve Tolgay bizler açısından çok önemli oyuncular. Takıma çok katkı yapan isimler. İkinci yarının başlamasını heyecanla ve sabırsızlıkla bekliyoruz. Ben elimden gelenin en iyisini vereceğim. Ne zaman forma şansı gelirse oynadığım her dakika hakkını vermeye çalışacağım." ifadelerini kullandı.

Sezon başında gideceği yönünde haberleri çıkan ancak kulüpte kalmasıyla ilgili bir soru üzerine tecrübeli futbolcu, "Mutluyum, baştan itibaren kalmak istedim. Niyetimi her zaman dile getirdim. Kulüp de kendi iradesini ortaya koydu. Kaldığım için mutluyum. Takım günden güne iyiye gitti. Ben de iyi performanslar gösteriyorum." cevabını verdi.

ŞAMPİYONLUK YARIŞI

Süper Lig'de şampiyonluk yarışıyla ilgili olarak da Atiba, "Şampiyonluk şansımız çok yüksek. Yürümemiz gereken çok yol var. Zor maçlar oynayacağız. Fenerbahçe ve Galatasaray'a gideceğiz. Diğer deplasmanlarda da galip gelebilmek zor olacak. İlk yarıdaki derbileri kazanmak olumluydu. Geçen sezonki düşüşleri tekrarlamamamız gerekiyor. Daha iyi performansla o döneme girmek istiyoruz." diye konuştu.

Rakiplerinden zinde olacaklarını da iddia eden Atiba, "Her maça aynı tavırla başlamamız gerekiyor. Önemli olan lige iyi odaklanmak ve yüksek konsantrasyonla devam edebilmek." şeklinde konuştu.

ATİBA'DAN OĞUZHAN'A

Takım arkadaşı Oğuzhan Özyakup'un performansıyla ilgili bir soruya da Atiba, şu karşılığı verdi: "Oğuzhan, bu sezon harika performans gösteriyor. Üst düzey oynuyor. Savunmaya katkısı da günden güne gelişti. Daha olgun performans. Gelişimini yukarıya taşıdı. Deneyimli. Bunların hepsi iyi bir kombinasyon."

 

Atiba Hutchinson: Yürümemiz gereken çok yol var

Atiba Hutchinson: Yürümemiz gereken çok yol var

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim