• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

"Ateş Çemberinde 3 Gök Bayrak" Paneli

"Ateş Çemberinde 3 Gök Bayrak" Paneli
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye'ye düşmanlık yapanların, Türkiye'yi Afganistan ve Ukrayna ile karıştırmaması gerektiğini...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye'ye düşmanlık yapanların, Türkiye'yi Afganistan ve Ukrayna ile karıştırmaması gerektiğini ifade etti.

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı ile Adana Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği, "Ateş Çemberi'nde 3 Gök Bayrak" konulu panel Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı. Op. Dr. Fatih Karayandı, Suriye Türkmenlerinden Ahmet Arnavut (Subay), Irak Türkmenlerinden Televizyoncu-Şair Gannim Kasapoğlu'nun panelist olarak katıldığı etkinliğin açılışında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, salonu dolduranlara hitap etti.

"MİLLETİMİZ BÜYÜK BİR VARLIĞI TEMSİL EDİYOR"

Türklerin geniş bir coğrafyaya yayıldığını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, "Afganistan'dan, Azerbaycan'dan ve Adana'dan aldığım çeşitli halıların üzerindeki motifler aynı kültürel izleri taşıyorlar. Benzer teknik ve geometrik desenler kullanılarak yapılmış halılar. Milletimizin varlığı Türkiyemizin sınırlarıyla son bulmuyor. Milletimiz büyük bir varlığı temsil ediyor" dedi.

Irak Türkmenlerinin ve Suriye Türkmenlerinin son dönemde büyük haksızlıklara uğradığını belirten Başkan Sözlü, "Irak Türkmenleri 2002'de yönetim değişmesinden sonra sorunların içinde kalmıştır. Suriye'de silahlar konuşmaya başlayalı 4 yıl 9 ay oldu ve Rus uçağı düşürüldükten sonra "Türkmendağı, Bayırbucak Türkmenleri" dile getirilmeye başlandı. Yıllardır ihmal edildiler. Meseleye mezhepçi açıdan yaklaşıldı.

Tren kaçmıştır, bedel ağır ödenmiştir. 2 milyonu Türkmen geleneklerini kaybetmemiş, 3 buçuk milyondan fazla Türkmen var Suriye'de. 5 yıla yakın kimse onların sorunlarını umursamadı. 3 Gök Bayrak'tan özellikle ikisi, Suriye ve Irak Türkmenlerinin gelmiş olduğu durum, yanlış yönetim anlayışının sebep olduğu bir durumdur. Selçuklu'dan Osmanlı'ya, aradaki beylikler döneminde de buranın lideri dedelerimizdi, ecdadımızdı. Türkistan coğrafyasından gelişimiz, seyrimiz belli. Halep Türkmenlerinin de tarihine baktığınız zaman Şam Bölgesi'nden Kayseri'nin Erciyes eteklerine, hata biraz daha doğudaki üst bölgelere doğru, Osmanlı'nın tek parça coğrafyasındayken, gidip geldiklerini görüyoruz. Erzurum taraflarına kadar gidip geldiklerinin tarihi belgeleri var. Bizim Ceyhan Bölgesi'nde bile varlar. Sarımazı'ya gidin, Şam'dan gelen misafirleri, akrabalarını ağırlayan Türkmenler var. Osmaniye'de de aynı durum yaşanıyor" diye konuştu.

"GÖK BAYRAKLAR BİRGÜN HÜR OLACAKTIR"

Söz konusu coğrafyalardaki Türkmenlerin sorunlarına duyarsız kalmadıklarını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi:

"Bu toplantıda dile getirilen bölgelerle ilgili sessiz kalmadık. Sağlık Daire Başkanımız bu bölgelerin hepsinde bulunmuştur. Kırım da özellikle Rusların doğrudan muhatap olarak mağdurlaştırdığı bir yerdir. Kırım Türk yurdudur. Kırım, Adana'yla çok ilgilidir. Kırım, Adana'nın Ceyhan ilçesini kuranların kökten hikayesinin olduğu yerdir."

Rusların uçakları düşmeden 1 gün önce o bölgede olduklarını hatırlatan Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti:

"Partimizin yöneticileri, milletvekilleri ve Adana Büyükşehir Belediyesi olarak o bölgedeydik. O bölgede ne El Nusra ne El Kaide ne de IŞİD vardı. Yine de bombalanıyordu. Orası Lazkiye'ye yakındı ve Rusya kendine bir uydu oluşturmak istediği için oraları bombalıyordu. Türkiye düşmanlarının karşısındayız ve bu konuda devletimizin, hükümetin yanındayız. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 2002'den bu yana, söz konusu bölgelerde izlediği yanlış politikalar bir yana; hükümete düşmanlık yapmak adına Rus fedailiği yapanlara mesajımız var. Türkiye Ukrayna değildir, Türkiye Afganistan değildir. Rusya'nın gözüne kestirdiği varsa, Türkiye'de göreceği de vardır. Rusya bunu yeni denemiyor. Bu denemesinde de devran dönecek, devşirme zihniyetler kenara çekilecek ve yine Ülkücülere iş düşecek,. Mezhepçi yaklaşımlar nedeniyle Suriye, Irak görülmedi, Telafer, Tuzhurmatu görülmedi. 2002'den bu yana süreç Türklüğün aleyhine işlemektedir. Sadece Rusya'ya efelenerek bu işin üzeri örtülemez. Gök Bayraklar birgün hür ve müstakil olacaktır. Bunu da gerçekleştirecek olanlar milliyetçiler olacaktır."

"Ateş Çemberinde 3 Gök Bayrak" Paneli

"Ateş Çemberinde 3 Gök Bayrak" Paneli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim