• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

ATB Başkanı Bilgiç: “Terörle Hem Biz Hem De Ülke Kaybediyor”

ATB Başkanı Bilgiç: “Terörle Hem Biz Hem De Ülke Kaybediyor”
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, terörle kimsenin bir yere varamayacağını belirterek, "Burada hem biz hem ülke...

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, terörle kimsenin bir yere varamayacağını belirterek, "Burada hem biz hem ülke kaybediyor" dedi.

Adana Ticaret Borsası'nın 2015 yılı son meclis oturumunu açan ATB Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, "Her ne kadar biz bir yılı geride bırakıp, bir yıl ileri gittiysek de Türkiye'deki seçim ve terör en az beş yıl bizleri geriye attı. Ciddi manada ekonomik kriz yaşadık. Kendi normal varlığını koruyabilen tüccar sayısı azdır. 2015 yılı iş dünyası için gerçekten kayıp bir yıl oldu. Kurulan yeni hükümet ile piyasa nefes aldı. Artık önümüze güvenle bakmak istiyoruz. Alınacak yeni ekonomik kararlarla aydınlık içerisinde işimizi sürdüreceğimize inanıyorum. Ve en önemlisi artık anneler ağlamasın. Annelerin ağlamayacağı yeni bir yıl diliyorum." dedi.

2015 yılının sıkıntılı bir yıl olduğunu, acısıyla, tatlısıyla derin yaralarla dolu bir yıl olduğunu ifade eden TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, "İnşallah 2016 yılında tüm sıkıntılardan arınmış, ekonomik anlamada düze çıkmış, terör belasını bertaraf etmiş, geleceğe güvenle bakan bir ülke olmak istiyoruz. Millet olarak bunu hak ettiğimize inanıyorum. Hükümetin 2016 yılı için ortaya koyduğu eylem planı ve hedefleri başbakanımızın açıkladı. İş hayatı olarak açıklanan bu hedeflerden memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu hedeflerin biran önce gerçekleştirilmesini beklemekteyiz. İş hayatının önünü açacak rahatlatıcı kanunlarla sosyal ve ekonomik istikrarın gerçekleşmesi sağlanmalıdır. Bölgemiz Rusya krizinden de ciddi olarak olumsuz manada etkilenmiştir. TOBB bu konuda hızlı bir şekilde kriz masası oluşturdu. Krizden etkilenen şirketlerin problemleri masaya yatırıldı. Acil çözüm önerileri için ilgili bakanlıklarla toplantılar yapıldı. Bu işten nasıl az zararla çıkabilirsiniz hep bunun gayreti içerisinde olundu. Temennim Rusya krizinin de uzamadan biran önce çözüme kavuşmasıdır."

Önemli bir sıkıntında Türkiye'nin Güneydoğusunda yaşanan terör olayları olduğunu vurgulayan ATB Başkanı Bilgiç, "Bu terör olaylarından sadece Güneydoğu bölgemiz değil, bütün Türkiye etkileniyor, Türkiye çözümsüzlüğe doğru götürülmek isteniyor. Hem Güneydoğu'da hem de sınırlarımızda yaşanan olumsuzlukların son bularak ülkemizin rahatlamasını temenni ediyorum. Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlarımıza buradan seslenmek istiyorum. "Terörle, teröristle aranıza mesafe koyun'. Çünkü terörle kimse bir yere varamaz. Burada hem biz hem ülke kaybediyor. Elinde silahla devlete baş kaldıranlar başarılı olamayacaktır. Dünyada da bunun bir örneği yoktur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 2015 Aralık ayı son toplantısının meclis gündem maddelerine geçilerek Adana Ticaret Borsası 2016 yılı tahmini bütçesi, meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

ATB Başkanı Bilgiç: “Terörle Hem Biz Hem De Ülke Kaybediyor”

ATB Başkanı Bilgiç: “Terörle Hem Biz Hem De Ülke Kaybediyor”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim