• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

ATB Aralık Ayı Meclisi Toplandı

ATB Aralık Ayı Meclisi Toplandı
Antalya Ticaret Borsası (ATB) Aralık ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Aralık ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Antalya Ticaret Borsası Aralık ayı Meclisi, Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan başkanlığında toplandı. Yönetimin bir aylık çalışmalarının anlatıldığı Meclis'te, Antalya Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Halil Bülbül, 2015 yılıyla ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu. Rusya krizinin 2015 yılına damgasını vurduğunu kaydeden Bülbül, krizden en fazla Antalya ekonomisinin etkilendiğine dikkat çekti. Bülbül, "Antalya tarımı ve turizmi bu krizden ciddi bir şekilde etkilendi" dedi. Antalya Ticaret Borsası'nın krizin etkilerini azaltmak için çalışmalar yürüttüğünü belirten Bülbül, ATB başkanlığındaki Tarım Konseyi'nin Rusya dosyası hazırlayarak ilgili bakanlara sunduğunu kaydetti. Bülbül, krizin 2016'da ekonomiyi etkilememesi için gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını beklediklerini kaydetti.

Sektörel konuların değerlendirildiği ATB Meclisi'nde, 2016 bütçesi de kabul edildi.

MÜŞTEREK KOMİTE TOPLANTISI

Meclis Toplantısı'nın ardından Müşterek Komite Toplantısı yapıldı. Antalya Ticaret Borsası'nın 7 meslek komitesi üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantının konuğu Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı oldu. İl müdür yardımcıları ve ilgili şube müdürlerinin de katılımıyla gerçekleşen toplantıda Dallı, Antalya tarımıyla ilgili komite üyelerini bilgiler verirken, üyelerin sorularını yanıtladı. Antalya Ticaret Borsası ile yakın işbirliği içinde çalıştıklarını kaydeden Dallı, Antalya tarımına katkısı nedeniyle Borsa'ya teşekkür etti.

ARAZİMİZ SONSUZ BÖLÜNMEYECEK

Miras hukuku hakkında ATB komite üyelerine bilgi veren Dallı, Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu'nda yapılan değişiklikle artık arazilerin mirasçı sayısına bölünmediğini belirtti. 36 milyon tarım parselinin olduğunu, 52 milyon kullanan kişi sayısı olduğunu kaydeden Dallı, "Eğer kanun çıkmasaydı tarım arazilerimiz sonsuz bölünmeye gidiyordu. Fiili arazimiz var ama kullanamıyorduk" dedi.

KALINTIDA İYİ DURUMDAYIZ

Komite üyelerinin ilaç kalıntısıyla ilgili sorularını yanıtlayan Dallı, tarım alanında kullanılan ilaçların biyolojik etki durumu, Avrupa Birliği ülkelerinin standartları baz alınarak ruhsatlandırıldığını kaydetti. Dallı, kalıntı sorununun genellikle bekleme süresiyle ilgili ortaya çıktığına dikkat çekti. Kalıntıda yüzde 100 başarı sağlamanın mümkün olmadığını söyleyen Ahmet Dallı, "Ancak biz kalıntı konusunda gayet iyi durumdayız. 155 bin çiftçinin, 80 bin örtü altı üreticinin bulunduğu Antalya'da yaptığımız çalışmalar sonucunda kalıntı seviyesini en alt düzeye indirdik. Kalıntı yüzde 20'lerden yüzde 1'lere düştü. Bu büyük bir başarıdır. Güvenli gıda en büyük hedefimiz" dedi.

HAVZA BAZLI DESTEKLEMEYE GİDİLİYOR

Tarımsal desteklemelerle ilgili de bilgi veren Dallı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in tarımsal desteklemelerin yeniden belirlenmesi için talimat verdiğini belirterek, "Ürün nerede en iyi yetiştiriliyorsa destekleme buna göre yapılacak. Havza bazlı destekleme modeline doğru gideceğiz gibi görünüyor."

ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan ile ATB Başkan Yardımcısı Halil Bülbül, toplantıya katılımı nedeniyle Dallı ve ekibine teşekkür etti.

ATB Aralık Ayı Meclisi Toplandı

ATB Aralık Ayı Meclisi Toplandı

ATB Aralık Ayı Meclisi Toplandı

ATB Aralık Ayı Meclisi Toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim