• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

"Atayolu" Turizm Rotası Olarak Açılacak

"Atayolu" Turizm Rotası Olarak Açılacak
Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Atatürk'ün Havza'dan Amasya'ya kadar gittiği yol şu anda bizim kullanmakta olduğumuz ve bizden önceki...

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Atatürk'ün Havza'dan Amasya'ya kadar gittiği yol şu anda bizim kullanmakta olduğumuz ve bizden önceki neslin de kullandığı yol değil. Atatürk, Osmanlı döneminden kalan bir yolu kullanmış" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün Havza'ya gelişi, Havza'dan Amasya'ya kadar uzanan süreçte kullandığı yolun "Atayolu" olarak turizme kazandırılması için başlattığı çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

ATAYOLU'NDA İNCELEME

Havza'nın tanıtılmasına da büyük katkı sağlayacak olan "Atayolu" projesinin bu yıl bitirileceğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Havza belediye başkanı Murat İkiz, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, AK Parti İl Yönetimi ve Havza Meclis üyeleri ile birlikte Atayolu'nda incelemelerde bulundu.

Havza Çeltek Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ünsal'ın da yer aldığı incelemelerde Atayolu'nda yapılacak çalışmaları anlatan Başkan Yılmaz, Atatürk'ün Havza'da kaldığı süre boyunca ve Havza'daki programı bittikten sonra Amasya'ya kadar gidişi ile ilgili süreçte kat ettiği yolu Atayolu turizm rotası olarak açtıklarını söyledi.

"ATATÜRK BİLDİĞİMİZ YOLU KULLANMAMIŞ"

Başkan Yılmaz, "Atatürk'ün Havza'dan Amasya'ya kadar gittiği yol şu anda bizim kullanmakta olduğumuz ve bizden önceki neslin de kullandığı yol değil. Atatürk, Osmanlı döneminden kalan bir yolu kullanmış. Eski Ankara yolu güzergahındaki bir noktadan Beşgöz Un Fabrikası'na gelmiş ve dağa doğru tırmanan bir yolu kullanarak Suluova'ya ulaşmış. İşte biz Mustafa Kemal Atatürk'ün kullandığı yolu bir Atayolu olarak turizm haritalarına ve turizm rehberlik kitaplarına işleyecek şekilde bu yıl bitirip turizme açacağız. Atayolu'nda Samsun'a gelen turist gruplarını gezdirerek ilçemizin tanıtımına da katkı sağlamayı düşünüyoruz. Hatta 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları için Samsun'a gelen sporcularımıza bu yolu gösterip Milli Mücadele'nin başkahramanı olan Atatürk'ün kullandığı yol ile ilgili bir tur düzenleyeceğiz" diye konuştu.

"Atayolu" Turizm Rotası Olarak Açılacak

"Atayolu" Turizm Rotası Olarak Açılacak

"Atayolu" Turizm Rotası Olarak Açılacak

"Atayolu" Turizm Rotası Olarak Açılacak

"Atayolu" Turizm Rotası Olarak Açılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim