• BIST 9645.02
  • Altın 2412.895
  • Dolar 32.5807
  • Euro 34.7809
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Atay: “İcralarla Boğuşuyoruz”

Atay: “İcralarla Boğuşuyoruz”
Aydınspor 1923 Kulüp Başkanı Fatih Atay 2015-2016 sezonunun ilk yarısının tamamlanması üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Aydınspor 1923 Kulüp Başkanı Fatih Atay 2015-2016 sezonunun ilk yarısının tamamlanması üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Aydınspor Kulüp Başkanı Fatih Atay ilk yarı değerlendirmesi için yaptığı toplantıda borç batağında olan kulübü düzlüğe çıkarmak için mücadele verdiklerini ifade ederek, "İcralarla boğuşuyoruz, yapılan sözleşmeler takımı batırmaya yönelik yapılmış. Bu kadar vicdansızlık olmaz" dedi.

Kulübün içinde bulunduğu durumla ilgİli olarak bilgiler veren Atay, geçmişle ilgili olarak da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Takımın borçlarıyla ilgili son durumu da değerlendiren Atay, kulübü düzlüğe çıkarmak için mücadele ettiklerini kaydetti.

"GELDİĞİMİZDE KULÜP TAMTAKIRDI"

24 Haziran 2015 tarihinde göreve başladıklarını ve o tarihten bugüne kadar yönetim olarak Aydınspor 1923 kulübünün borçlarıyla ilgili olarak ciddi bir mücadele verdiklerini ifade eden Atay, "Göreve geldiğimizde kulüp tamtakırdı. Kulüpte ne para, ne de futbolcu vardı. 6-7 ay maaşlarını alamayan bir personel vardı. Menajerlerin odasında bu kulübü batıranlar yoktu ve o menajerler de futbolcuları kaçırıp başka takımlara götürmüşlerdi. Zorunlu olarak başka kulüp bulamayanlar bu takımda kaldı. İlk geldiğimizde de Murat Uçar'ın alacağı olan 46 bin TL'yi denkleştirerek kulüpte kalmasını sağladık. Sezona sıkıntılar içinde ve iyi bir hazırlık yapamadan başladık. İki kamp dönemi geçirmemize rağmen takım olarak bir şeyler yapmak için sarfettik ve böyle durumların içinde önemli olan iyi niyetti ve doğru bildiğimiz işleri yapmaktı" dedi.

"KULÜBÜ 7 MİLYON 234 BİN TL BORÇ İLE DEVRALDIK"

Takıma gelen futbolcular ve teknik heyet ekiplerin yüksek paralara imza attırılması nedeniyle Aydınspor 1923'ün borç batağı içine girdiğini söyleyen Atay, "Göreve başladığımızda Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto, İddia, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü gibi sporla bağlantılı olan bütün kurumlarla hacizli bir kulüple karşı karşıya geldik. Biz bu kulübü 7 milyon 234 bin TL borç ile devraldık. Daha göreve geldiğimiz üçüncü günde bir şirketten takım otobüsü alınmış ve bir miktar para ödenmiş. Sonra haciz olmuş ve satılmış. Geri kalan para için de kulübe hacze gelmiş yetkililer tarafından da 35 bin TL'yi şahsıma iki senet yaptırarak bu işi hallettik. Hacizcilerin ardı arakası kesilmeyen bir dönem yaşamaya başladık ve ne yapacağımızı şaşırdık. Bu kulübün kapısından içeri girmemiş futbolculara paralar ödenmiş" diye konuştu.

"BU KADAR VİCDANSIZLIK OLMAZ"

Önceki yönetimlerin bilinçsiz yaptığı transferler ve yapılan abartılı sözleşmelerin altına atılan imzalar nedeniyle kulübün bu kötü günleri yaşadığını hatırlatan Atay sözlerine şu şekilde devam etti: "Sportif Direktör olarak takımın başına getirilmiş Ali Aydın 337 bin 500 TL'ye imza atmış. Bu kişi 100'er bin TL iki peşinat olmak üzere her ay 12 bin 500 TL'ye imza atmış. Diğer sene için de 387 bin 500 TL'ye imza atmış. Fesihname hazırlanmış ve senetler verilmiş. Sözleşmeye senetler ödenmezse bu alacakları da ilave edilmek suretiyle ilgili olarak da madde koymuşlar. Ali Aydın geçtiğimiz günlerde de 465 bin TL'lik yeni bir dava daha açtı. Yine aynı dönemde teknik direktör Hüsnü Özkara'nın 1 milyon TL'lik davası devam ediyor ve birinci bilirkişi davası aleyhimize geldi. İkinci bilirkişi için de hakime itirazda bulunduk. Şu itiraz aşamasında ama 1milyon 200 TL Hüsnü Özkara, 465 bin TL de Ali Aydın'a olan borçla yaklaşık 2 milyon TL'lik şu an hukuksal mücadelemiz devam ediyor. Ödenen ve ödenecek olan bu paralara günah. Bu kadar vicdansızlık olmaz. Kulübün şimdiki borcu ise davalar hariç resmi borcu 3 milyon 980 bin TL civarında. 2 milyon 123 bin 114 TL'lik davalarımız devam ediyor. Biz göreve geldiğimizde de bu dava paraları da 7 milyona dahil değildi"

"SÖZLEŞMELER TAKIMI BATIRMAYA YÖNELİK YAPILMIŞ"

Takımın geçmişte iyi yönetilememesinden yakınan Başkan Atay, "Hiç borcumuz olmazsa biz bu takımı kral gibi yönetiriz. Gelen paralar bize yeter. Son bir ayda 1 trilyona yakın para kazandık. Bu anlamda iyi transferler yapılmalıdır. Her oyuncuya hak ettiği parayı vermek gerekir. Üç yıl önce bu takıma 300 bin TL'lik oyuncular transfer edilmiş. Bizim şimdi en iyi oyuncumuz 180 bin TL'ye oynuyor ve diğer iyi futbolcularımız da bu paraları alıyor. Herkes pahalı ve kaliteli futbolcu oynatmak ister ama bu imkan meselesiyle ilgili bir şeydir. Bu yapılan sözleşmeler resmen takımı batırmaya yönelik yapılmış işlemlerdir. Futbolculara olan borçları anlamış durumdayız fakat bazı şahıslardan ve şirketlerden alınmış yüklü paralara anlam vermiş durumda değiliz. Şahıslara ve bazı şirketlere kesinleşmiş toplam 2-3 milyonluk icralar bulunuyor. Kulüpler şahıslardan borç alır ama aldığı borçları da diğer borçlarını kapatmak için kullanılır. Ama ortada alınıp ödenmiş bir borç da görünmüyor. Bu anlamda hem bu şirketlere ve şahıslara hem de futbolculara borçlu gözüküyoruz. Bu kadar büyük gider olmaz" şeklinde konuştu.

"İCRALARLA BOĞUŞUYORUZ"

Hukuksal anlamda Aydınspor 1923 kulübü için her türlü çalışmaları yaptıklarını kaydeden Atay, "Ceza hukuku açısından bir yolsuzluk ve usulsüzlük varsa ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. Menfi tespit davaları açacağız. İcralarla boğuşuyoruz. Aydın halkının, çocuklarının, gençlerin spor yaparak kendilerine ve topluma hizmet etmeleri için çaba sarfediyoruz ama kulübü batırmışlar. Bizim işimiz sporu yönetmek ve yönetilmesini sağlamak. Sporculara ve teknik heyete iyi ortamlar oluşturmak. Takımın maddi olanaklardan ayrılmaması için büyük uğraş veriyoruz. Biz bu borçları bilerek aldık ve bu takımın batmasına gönlüm razı olmadı" ifadelerini kullandı.

"ŞAMPİYONLUK SÖZÜ VERMEDİK"

Takımı gençleştirme yolunda yeni bir yol haritası izlediklerinin de altını çizen Atay, "Bize inanan futbolculara teşekkür ediyorum ve hepsinin alacaklarını da ay sonuna kadar ödeyeceğiz. Yollarımızı ayırdığımız futbolcular oldu ve yol paralarını alıp elimizi öpüp helalleşerek ayrıldılar. Samet Yeniceli de dün geldi ve 31 Bin TL'sini sildi ve helallik isteyip ayrıldı. Bu tür futbolculara bir şeyler verebildiysek ne mutlu bizlere. Biz bu tür futbolcularla çalışmak istiyoruz. Elbette paraları kalmayacak ama önemli olan takım ruhuyla çalışabilmektir. Kulüpte bir değişim yaşanıyor ve gençleşmek zorundayız. Biz göreve geldiğimizde şampiyonluk sözü vermedik. Üç yılda borçları ödeyip PTT'ye çıkacağız ve 5 yıl içinde de Süper Lige çıkacağız demiştik. Aldığımız galibiyetlerle hedef büyüdü. Şampiyon olma şansımız da var. İkinci yarı çok zorlu deplasmanımız yok. Bizim için lig daha önemli. Kupa maçında da Buca'yı yenebilseydik çok daha farklı olacaktı. Lige daha fazla asılacağız. Genç oyuncular alıyoruz. Takımı gençleştirmemiz gerekiyor çünkü bu oyuncuları yıllar sonra iyi paralara satabiliriz. Önemli olan bu oyuncuların doğru tercihler sonucunda kendilerini geliştirerek bir yerlere gelmesini sağlamak" diyerek sözlerini noktaladı.

Atay: “İcralarla Boğuşuyoruz”

Atay: “İcralarla Boğuşuyoruz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim