• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

'Atatürk'ü sevmeyenin Allah korkusu yoktur'

'Atatürk'ü sevmeyenin Allah korkusu yoktur'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Atatürk sevgisini anlatırken ilginç sözler sarfetti.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyete sahip çıkmanın Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkmakla olduğunu vurgulayarak, "Mustafa Kemal Atatürk'ü sevmeyenlerde Allah korkusu yoktur." dedi.
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

BÜTÜN DÜNYA ATATÜRK'E SAYGI DUYUYOR

Kimsenin kulu değiliz, Cumhuriyet'in özgür yurttaşlarıyız demek için Anıtkabir'e gittik. Mustafa Kemal Atatürk, hayattayken biz uçak ihraç eden bir ülkeydik. Devrim yapan pek çok lider tarihin çöp kutusuna gitti. Ayakta kalan Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimleridir.
Bütün dünya Mustafa Kemal Atatürk denince düğmelerini ilikliyorlar, saygı duyuyorlar. Mustafa Kemal'in Türkiyesi bugünkü Türkiye'den daha görkemli olmalı.

DEVLET MADENCİYE GÜVENCE VERMELİ

Sadece biz de bu kadar maden faciası oluyor çünkü devlet akılla yönetilmiyor. Devlet madenciye güvence vermeli. Daha önce Şili'de böyle bir maden faciası oldu. Onlar 69 gün yerin altındaydılar ve sağ çıkarıldılar. O zaman bizim yapmamız gereken şey ne?

TAŞERON SİSTEMİ KALDIRILMALI

Madencilikte taşeron sistemi olmamalı. İşyerinde sendilaşmanın önü açılmalı. Maden işletmelerinde denetim bağımsız organlar tarafından yapılmalı. Yer altı eğitim mutlaka olmalı.Yer altında mutlaka yaşam odaları bulunmalı. Parlemento görevini yapsın madenci ölümlerine son verelim.

YIRCA KÖYÜ TOPRAKLARINI KORUDU

Yırca Köylüleri kendi topraklarını korumak istedi. Bakanlar Kurulu Yırca sakinlerinin topraklarını kamulaştırma kararı aldı. Zeytin için 1939 yılında özel bir kanun çıkarıldığını hatırlatarak, "Bu ülkenin namuslu savcılarını göreve davet ediyorum; bu yasa yürürlükteyken, 6 bin zeytin ağacını yok eden yetkililer hakkında soruşturma açılmasını istiyoruz" Köylünün hakkına sahip çıkacak bir savcı çıkmasını istiyoruz. Köylünü günahı ne?
- Mescid\'i Aksa'ya çirkin bir saldırı düzenlendi.Hangi dinden olursak olalım inanç merkezlerine saygı duymamız gerekiyor. 
- Hiçbir kutsal mekanda asker postalı istemiyoruz. Ülkemizde yabancı postal istemiyoruz.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim