• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Atatürk Üniversitesi'nden İsmail Saymaz'a 'bölücü' suçlaması

Atatürk Üniversitesi'nden İsmail Saymaz'a 'bölücü' suçlaması
Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü, Radikal yazarı gazeteci İsmail Saymaz'ın konuşmacı olarak katılacağı panele, "bölücü" ve "sakıncalı"...

Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü, Radikal yazarı gazeteci İsmail Saymaz'ın konuşmacı olarak katılacağı panele, "bölücü" ve "sakıncalı" diye niteleyerek izin vermedi.

İletişim Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Okuma ve Düşünme Kulübü'nün Radikal yazarı gazeteci İsmail Saymaz'ın konuşmacı olarak katılacağı panele, Rektörlük, Saymaz'ı "bölücü" ve "sakıncalı" niteleyerek izin vermedi. Twitter hesabından karara tepki gösteren Saymaz, "Erzurum Atatürk Üniversitesinde Mart'ta yapacağımız panele "bölücü" olduğum iddiasıyla rektörlükçe izin verilmedi. Sizsiniz bölücü! Siz hangi sıfatla benim yurtseverliğimin tartışıp anamın babamın memleketinde bana yasak koyuyorsunuz? Bu ülke, sizin bu kafanızla bölünecek." dedi.

İddiaya göre; İletişim Okuma ve Düşünme Kulübü, 4 Mart günü fakültede "Barış Gazeteciliği Bağlamında Ötekiler, Azınlıklar ve Medya" başlıklı panel için gazeteci İsmail Saymaz ile Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu'nu Üniversiteye davet etti. Ancak üniversite yönetimi, panele Saymaz'ı "bölücü" ve "sakıncalı" niteleyerek izin vermedi. Gerekçe olarak "karşıt görüşlü öğrencilerin paneli basabileceği" gösterildi.

Bölücü ve sakıncalı olarak gösterilmesine sosyal paylaşım sitesindeki adresinden tepki gösteren İsmail Saymaz, "Erzurum Atatürk Üniversitesinde Mart'ta yapacağımız panele "bölücü" olduğum iddiasıyla rektörlükçe izin verilmedi. Sizsiniz bölücü! Siz hangi sıfatla benim yurtseverliğimin tartışıp anamın babamın memleketinde bana yasak koyuyorsunuz? Bu ülke, sizin bu kafanızla bölünecek." ifadelerini kullandı.

İddialarla ilgili görüşlerini almak için aranan Atatürk Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube görevlileri, açıklama yapmaktan kaçındı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim