• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Atatürk Üniversitesi Senatosundan Tarihi Karar

Atatürk Üniversitesi Senatosundan Tarihi Karar
Atatürk Üniversitesi Senatosu terör olaylarını telin etti ve bir gurup akademisyenin "Barış için Akademisyenler Bildirgesi" dedikleri açıklamaları devletimizin...

Atatürk Üniversitesi Senatosu terör olaylarını telin etti ve bir gurup akademisyenin "Barış için Akademisyenler Bildirgesi" dedikleri açıklamaları devletimizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bölücü hainlere örtülü bir destek olarak nitelendirdi.

TARİHİ KARAR

Atatürk Üniversitesi Senatosu tarafından alınan tarihi kararda şu ifadelere yer verildi:

'Bir süreden beri ülkemizde sistematik bir şekilde devam eden terör olayları dün İstanbul Sultanahmet'te meydana gelen menfur saldırıyla çirkin ve acımasız yüzünü bir kez daha göstermiş olup, millet olarak hepimizi derinden üzmüştür.

Atatürk Üniversitesi olarak yapılan bu hain saldırıyı şiddetle kınadığımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Bununla birlikte, çeşitli üniversitelerden bin civarında bir akademisyen grubunun yazıp imzaladığı ve adına "Barış için Akademisyenler Bildirgesi" dedikleri açıklamaları da, devletimizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bölücü hainlere örtülü bir destek şeklinde değerlendirdiğimizi aziz milletimizle paylaşmak isteriz.

Güvenlik güçlerimizin yürüttüğü kararlı mücadeleden rahatsız olanların, bugün barış ve insanlık gibi bir takım büyülü kavramları dillerine doladıkları ve bunları kendilerine paravan yaparak, devletimize ve milletimize karşı haince ve alçakça emeller peşinde koştukları herkes tarafından bilinmektedir.

Sadece bir takım karanlık odaklara ve emperyal mihraklara hizmet etmekten başka bir amaç taşımayan sözde bu aydın güruhunu akıldan, ahlaktan, vicdan ve insaftan yoksun gafiller olarak nitelemekte, ayrıca hain terör örgütüne karşı yürütülen mücadeleye ve ona öncülük eden siyasi irade ile güvenlik güçlerine minnettarlığımızı beyan etmekteyiz.

Terör olaylarının ve hain terör örgütüne karşı gizli ve açıktan yapılan her türlü desteğin millet olarak birlik ve beraberliğimizi, dayanışma ve kardeşliğimizi bozamayacağını herkese bir kez daha ilan eder, ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yeltenen iç ve dış mihrakların hiçbir zaman kirli emellerine ulaşamayacaklarına dönük inanç ve kararlılığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz. "

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim