• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Atatürk Sevgisinin Böylesi

Atatürk Sevgisinin Böylesi
Eskişehir'de yaşayan 56 yaşındaki Mehmet Ali Biçer, Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi sebebi ile iki katlı evinin dış cephesinden içerisine kadar her yeri...

Eskişehir'de yaşayan 56 yaşındaki Mehmet Ali Biçer, Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi sebebi ile iki katlı evinin dış cephesinden içerisine kadar her yeri Atatürk ve Atatürk'ün sözleriyle donattı.

İki çocuk babası Biçer, Atatürk ve cumhuriyet sevgisini, Çankaya Mahallesi'ndeki iki katlı evine de yansıttı. Biçer'in 2001 yılından beri yaşadığı evin dışındaki "Ne mutlu Türküm diyene", "Önce vatan" ve "Cumhuriyet ilelebet yaşayacak" sözleriyle Atatürk'ün resimlerini görenler dönüp bir daha bakıyor. Biçer, evindeki farklılığı görenlerden, "Cumhuriyet, sizin gibi insanlar oldukça yıkılmayacaktır" yorumları aldığını anlattı.

Mehmet Ali Biçer, Atatürk ve cumhuriyet sevgisini kendisine ilkokul öğretmenin aşıladığını söyledi. Biçer, "Atatürk, biliyorsunuz Cumhuriyetimizi kuran dünya çapında bir liderdir. Tüm dünya bunun farkındayken maalesef son zamanlarda Cumhuriyete ve Atatürk'e saldırılar oldu. Bazı kişiler tarafından cumhuriyetimizin "reklam arası" olarak görüldüğüne yönelik açıklamalara şahit olduk. O yüzden ben daha çok sahiplenilmesi gerektiğini hissettiğim için bu tür şeylere kalkıştım. Çocukluğumdan gelen bir Atatürk ve memleket sevgim var. Bu vatan kolay kazanılmadı ve o yüzden Atatürk'e ve Cumhuriyete olan sevgimi ölünceye kadar devam ettireceğim" dedi.

"GENÇLERE ÜLKEMİZİ SAHİPSİZ BIRAKMAMALARI AÇISINDAN ÖRNEK OLMAYA ÇALIŞTIM"

"Bir nevi gençlere ülkemizi sahipsiz bırakmamaları açısından örnek olmaya çalıştım" diyen Biçer, şöyle devam etti:

"Gençlere, "ülkemize, cumhuriyetimize, değerlerimize sahip çıkın" diye telkinde de bulunuyorum. Bu konuda çok olumlu geri dönüşler de alıyorum. İnsanlar, Cumhuriyetin benim gibi insanlar oldukça yıkılmayacağına inandıklarını belirtiyorlar. Yani şuana kadar hep olumlu tepkiler alıyorum. Bugün bir de 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü. Ben, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. O zaman nasıl kolay kazanılmadıysa şimdiki durumumuzda da memleketimize el birliğiyle sahip çıkmamız gerekiyor."

Atatürk Sevgisinin Böylesi

Atatürk Sevgisinin Böylesi

Atatürk Sevgisinin Böylesi

Atatürk Sevgisinin Böylesi

Atatürk Sevgisinin Böylesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim