• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Atatürk ölümünün 79. yılında törenle anıldı

Atatürk ölümünün 79. yılında törenle anıldı
Atatürk ölümünün 79. yıldönümünde Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen bir törenle anıldı.

Atatürk ölümünün 79. yıldönümünde Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen bir törenle anıldı. Saatler 09:05'i gösterdiğinde ise çalan sirenlerle Yalova'da hayat adeta 2 dakikalığına durdu.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Yalova'da da düzenlenen törenle anıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Garnizon Komutan Tuğamiral Ayhan Gedik, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, il protokolü, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına çelenklerin sunulması sonrasında 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Sirenler eşliğinde gerçekleştirilen saygı duruşu boyunca kentte adeta hayat durdu. Herkesin Atatürk'ü saygı ve özlemle andığı tören saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

Atatürk'ün ölümünün 79. yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen anma programı çerçevesinde Kent Müzesinde Yalova Belediyesi tarafından Atatürk Resimleri sergisi de açıldı.

"Öğrenciler ağlattı"

Cumhuriyet Meydanındaki tören Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Oymak günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Oymak konuşmasında, "Çok yönlü ve üstün kişiliğe sahip bir lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının üzerinden tam 79 yıl geçti. O kısacık hayatında milletimizin kötü talihini yenmesini sağladı. Dünya tarihine benzeri görülmemiş izler bırakarak Türk milletinin bağrında sonsuzluğa uğurlandı. Atatürk toplumun her kesimini kucaklayan bir halk adamıydı. Köylümüze, askerimize, polisimize, öğretmenlerimize, sanatçılarımıza, sporcularımıza, bilim adamlarımıza, kadınlarımıza, çocuk ve gençlerimize kısacası toplumun her kesimine değer vermiş bir halk adamıdır. Çünkü hep halkı için uğraşmış halktan birisi gibi davranmıştır. Onun, "Benim için en önemli mevki ve ödül Türk milletinin ferdi olarak yaşamaktır" sözü bunu kanıtlamaktadır. Büyük önder, bilim, sanat ve spora çok önem vermiştir. Ulu önder çağdaş bir eğitimle yetiştirilecek bir nesle ihtiyaç olduğunu görmüş ve modern eğitim modelinin esaslarını belirleyip eğitim alanında yenilikler yapmıştır. O hep milletine güvendi ve inandı. Tarihte büyük devletler kuran ve yüksek medeniyet seviyesine sahip olmuş Türk milletinin büyüklüğüne inanmış ve Türklüğü her zaman bir gurur olarak kabul etmiştir" dedi.

Konuşmanın ardından Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Oratoryo sahnelendi. Oratoryo esnasında izleyenlerden bazılarının gözyaşlarını tutamadığı da gözden kaçmadı.

Atatürk ölümünün 79. yılında törenle anıldı

Atatürk ölümünün 79. yılında törenle anıldı

Atatürk ölümünün 79. yılında törenle anıldı

Atatürk ölümünün 79. yılında törenle anıldı

Atatürk ölümünün 79. yılında törenle anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim