• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Atatürk Havalimanı’ndan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım

Atatürk Havalimanı’ndan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım
Atatürk Havalimanı personelleri ve Atatürk Havalimanı Hazerfen Ahmet Çelebi Camii cemaati tarafından Bayırbucak Türkmenleri'ne bir TIR dolusu yardım toplandı.

Atatürk Havalimanı personelleri ve Atatürk Havalimanı Hazerfen Ahmet Çelebi Camii cemaati tarafından Bayırbucak Türkmenleri'ne bir TIR dolusu yardım toplandı. Kampanya kapsamında cami içerisinde biriktirilen yardım kolilerini cemaat TIR'a yükledi.

Atatürk Havalimanı Hazerfen Ahmet Çelebi Camii'nde "Bir battaniye ile gelelim" kampanyası başlatıldı. Her gün hayırseverler tarafından getirilen yardım malzemeleri caminin bir köşesinde toplandı. Kuru gıda, çocuk bezleri, sütler, un, battaniye, su, kıyafetlerin getirildiği camide bir TIR yardım malzemesi toplandı. Cuma namazı öncesi toplanan yardım malzemeleri cami avlusunda bekleyen TIR'a cemaat tarafından yüklendi.

Bakırköy Müftüsü Mustafa Açıkalın, bu acıların dinmesine katkısının olması kendisini çok sevindirdiğini ifade etti. Bayırbucak Türkmenleri'nin yada başka Müslümanların yaşadığı olaylara duyarsız kalamayacaklarını kaydeden Açıkalın, "Çünkü biz Müslümanlar olarak ne kadar hatamız kusurumuz olsa da şuna inanırız. Müslümanlar bir vücudun uzuvları gibidir. Bu uzuvlardan bir tanesi rahatsız olursa vücudun hepsi rahatsız olur. Bizim burada uykumuz kaçıyor. Bayırbucak, Suriye, Irak'taki ya da Afrika'nın bir coğrafyasındaki bir Müslümanın bir insanın başında bir sıkıntı olsa bu bizi üzüyor." dedi.

Hazerfen Ahmet Çelebi Cami imamı Mustafa Coşkun, her gün televizyonlarda izledikleri o acı manzaraları görünce yüreğimiz dayanmadığını söyledi. Evlerinden bir battaniye ile buraya geldiklerini ifade eden Çoşkun, "Bu kapsamda "Bir battaniye ile gelelim" kampanyasıyla başlattık. 1 ay sürdü kampanyamız. Havalimanında çalışan personelimiz ve camii cemaatimizin duyarlılığıyla böyle bir yardım oldu. 1 tırdan fazla yardım topladık. Şu anda yardımlarımızı Cuma namazı itibariyle cemaatimiz ile birlikte tıra yükleyip Bayırbucak Türkmenleri'ne ulaştırmaya çalışacağız." diye konuştu.

EVİNDEKİ GIDAYI, ÜZERİNDEKİ MONTU GETİRDİLER

Yardım konusunda çok duyarlı davranıldığını dile getiren Mustafa Coşkun, Yardım getirenler marketlerden almış. Bir kardeşimiz ise pirinç ve gıda maddelerinin bir çoğunun ağzı yarım. Evinde kullanmış olduğu kuru gıdaları kaplamış, pirinç, bulgur, makarna, onları beraber koymuş getirmiş. Sanırım durumu buna müsait onu getirmiş. Ona çok duygulandım. Taksici bir kardeşimiz manzarayı görünce iki gün önce aldığı montu sırtından çıkararak Bayırbucak Türkmenlerine gönderdi." ifadesini kullandı.

EN ÇOK UN VE KURU GIDA GETİRİLDİ

Yardım konusunda hayırveserlerin duyarlılık gösterdiğini belirten Mustafa Çoşkun şöyle konuştu:"Özellikle bebek bezi, çocuk maması,süt kuru gıda,şehriye özellikle battaniye. 2 bine aşkın battaniye ve 3 ton un. Yine pantolon, gömlek giysi. Bunların hepsinden çeşit çeşit var. Özellikle savaşın en mağduru çocukların unutulmadını gösterdi cemaatimiz bize. Çocuklar için oyuncaklar geldi. Onlarda bu yardım kampanyası içerisinde kardeşlerimize ulaştıracağız."

Atatürk Havalimanı’ndan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım

Atatürk Havalimanı’ndan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım

Atatürk Havalimanı’ndan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım

Atatürk Havalimanı’ndan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım

Atatürk Havalimanı’ndan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim