• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya 4 partiden tepki

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya 4 partiden tepki
AK Parti, CHP, HDP ve MHP İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin Meclis Genel Kurulu'nda açıklama yaptı.

Dün akşam saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba saldırısı oldu. Saldırıda 36 kişi hayatını kaybederken 147 kişi de yaralandı. Yaşanan bu acı olayın ardından grup başkanvekilleri yaptıkları açıklamalarda saldırıyı kınayarak birlik çağrısı yaptı

''MÜCEDELEMİZ DEVAM EDECEK''

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Saldırı Türkiye'nin istikrarını hedef alan bir saldırı. Türkiye'yi zayıf düşürmeye çalışan bir terör saldırısı. Türkiye güçlü bir devlettir hiçbir zaman teröre, teröriste teslim olmaz. Olmayacaktır. Terör ile mücadelemizi düşürmeyecek artıracaktır" dedi.

''TOPYEKÜN MÜCADELE ETMELİYİZ''

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Neredeyse her saat kapsamlı bir terör saldırısı altındayız. Türkiye bütünüyle saldırı altındadır. Hedeftedir. Bu topyekûn saldırıya karşı yine ülke olarak Türkiye olarak topyekûn bir mücadele yürütmeliyiz. Bu mücadele kararlı, kapsamlı olması gerekiyor.

Cumhurbaşkanın, başbakanın, bakanlar kurulunun ve hepimizin baş koymamız gereken bir tek şey varsa Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığı, milletin birliğidir. Terör hedeflerinin içten ve dıştan kaynaklanan bu hedefleri bertaraf etmek için" ifadelerini kullandı.

''ÜZERİMİZE DÜŞEN KATKIYI YAPACAĞIZ''

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Üzücü haberler gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin kalbine, birliğine, bütünlüğüne yapılan bir saldırı. Saldırı kim yaparsa yapsın lanetliyoruz. Bu olay sıradan bir olay değil. Çok ciddi dersler çıkartılması gereken sonuçları var. Terörün gündemden çıkarması için üzerimize düşen her türlü katkıyı yapacağımızı yeniliyorum" açıklamasında bulundu.

''SALDIRIYI KINIYORUZ''

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken saldırıyı kınayarak şu ifadeleri kullandı: "Basına düşen haberlere göre şu anda İstanbul'da ard arda patlamalar ve silah sesleri olduğu yönündeki haberleri üzüntü ile okuduk. Her birimizin çalışma programı için kullandığı havaalanına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu konu ile ilgili hükümet bilgilendirme yapmalı. Cenazeler yerdeyken çok ağır siyasi değerlendirmeler yapmak ahlaki olmaz. Bütün halklarımıza geçmiş olsun." dedi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim