• BIST 9450.8
  • Altın 2494.844
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7836
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Atatürk Havalimanı'nda ‘zika' uyarısı

Atatürk Havalimanı'nda ‘zika' uyarısı
Atatürk Havalimanı'ndan Orta ve Güney Amerika'ya seyahat edecek yolcular için zika virüsü alarmı verildi.

Atatürk Havalimanı'ndan Orta ve Güney Amerika'ya seyahat edecek yolcular için zika virüsü alarmı verildi. Seyahat öncesi uçağın kapısına giden Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekipleri, yolcuları zika virüsü hakkında bilgilendirdi. Yoculara özellikle hamilelerin virüs konusunda tedbirli olması gerektiği aktarıldı.

Atatürk Havalimanı'nda zika virüsüyle ilgili yolcular bilgilendirildi. Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekipleri, zika virüsünün görüldüğü Orta ve Güney Amerika'ya seyahat eden yolcular için çalışma başlattı. Uçağın kapısına stant yerleştiren ekipler, ellerindeki broşürlerle Türk yolcuları bilgilendiriyor.

Uçağa binmeden önce dağıtılan broşürde "Zika virüsü nedir?', "Bulaşma yolları nelerdir?', "Nasıl korunabiliriz?', "Seyahat dönüşü öneriler?" gibi sorulara cevaplar veriliyor.

BAŞTABİP YOLCULARI BİZZAT BİLGİLENDİRDİ

Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi Baştabibi Dr. Aykut Yener Kavak, yolcuların uçağa binmeden önce yanlarına giderek bizzat bilgilendirdi. Riskleri anlatan Kavak, tedbirleri almaları gerektiğini aktardı.

Özellikle Orta ve Güney Amerika'da endemiye yol açtığını deklare ettiklerini belirten Aykut Yener Kavak, 1 Şubat'ta Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) bunun bir halk sağlığı acil durumu olduğunu duyurduğunu aktardı. Sağlık Bakanlığı'nın 8 Şubat'ta yapılan bilim kurulunda çeşitli kararlar alındığını, havalimanında da bu kapsamda tedbirler aldıklarını kaydeden Kavak, "Özellikle o bölgeye seyahat eden uçakların körüklerine giderek bizim ülkemizden giden vatandaşları bilgilendiriyoruz. Stantlar kurarak orada bastırdığımız broşürleri yolcularımıza dağıtıyoruz." dedi.

KÜÇÜK KAFALI BEBEK DOĞUMLARINA YOL AÇIYOR

Yolculara sinekle temas etmemeleri konusunda uyaran Kavak, "Enfekte ettikten sonra 2-7 günde hastalık belirtileri ortaya çıkıyor. Bu nedenle cibinlik, kıyafetlerin uzun kollu koruyucu kıyafetler tercih edilmeli ve sinek kovucu kullanmalarını öneriyoruz. Bizim en büyük önerilerimiz giden gebe ya da o bölgeye gittikten sonra gebe olduğunu öğrenen kişilere oluyor. Onların mutlaka tedbirlerini almaları gerekiyor. Bunun yol açtığı şey doğumlarda mikrosefali" dediğimiz küçük kafalı bebek doğumlarına yol açıyor. Onun için en büyük risk gebelerdir." diye konuştu.

Cihan

Atatürk Havalimanı'nda ‘zika' uyarısı

Atatürk Havalimanı'nda ‘zika' uyarısı

Atatürk Havalimanı'nda ‘zika' uyarısı

Atatürk Havalimanı'nda ‘zika' uyarısı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim