• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Atatürk Havalimanı'nda IŞİD operasyonu: 8 kişi gözaltına alındı

Atatürk Havalimanı'nda IŞİD operasyonu: 8 kişi gözaltına alındı
IŞİD'e yönelik operasyonda, Fas'ın Kazablanka kentinden Atatürk Havalimanı'na gelen ve mülteci gibi davranarak yasa dışı yollarla Almanya'ya gitmeye çalıştıkları iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü IŞİD'e uluslararası katılımı engellemek için İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlükleri bünyesinden seçilen uzman personellerden oluşturulan "İnat Timi" Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile Büyük İstanbul Otogarı'nda profil çıkarma ve risk analizi çalışmaları neticesinde şüpheli gördükleri kişileri gözaltına alarak, "mülakat odaları"nda ifadelerine başvuruyor.

Atatürk Havalimanı'nda çalışmalarını 24 saat kesintisiz sürdüren "İnat Timi", dün gece Fas'ın Kazablanka kentinden gelen ve İstanbul'da turizm amaçlı gezi yapacaklarını belirterek bir otelde rezervasyonlarının bulunduğunu söyleyen Nasıl Y. ile Soufiane H, Aissa M, Salahaddin A, Said S, Mouhssıne El A, Mustapha M. ve Ayoub S'yi şüpheli bularak gözaltına aldı. Ekipler, belirtilen otelin yetkilileriyle görüştüklerinde ise isimleri bildirilen kişilerin adlarına ait rezervasyon olmadığı ortaya çıktı.

ÜZERİNDEN YOL HARİTASI ÇIKTI

Terör örgütü IŞİD üyesi oldukları öne sürülen şüphelilerden Nasıl Y'nin cebinden çıkan kağıtta İstanbul'dan başlayıp İzmir, Yunanistan, Sırbistan ve Macaristan üzerinden Almanya'ya ulaşan çizim ele geçirildi. Şüphelilerin, mülteci gibi davranarak yasa dışı yollarla Almanya'ya gitmeyi planladıkları iddia edildi. Emniyetteki işlemleri devam eden zanlıların varış noktasının Almanya olmasına ilişkin çok yönlü soruşturma başlatıldığı bildirildi.

564c2fde18c7735c88262801.jpg

İNAT TİMİ BİN ŞÜPHELİYİ ENGELLEDİ

Öte yandan, çok sayıda şüphelinin ifadesine başvuran ve 800 kişinin sınır dışı edilmesini sağlayan "İnat Timi"nin 200'ün üzerinde şüphelinin de ülkeye kabul edilmemesini sağladığı kaydedildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim