• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Atatürk Havalimanı'na terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'na terör saldırısı
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde meydana gelen terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 36'ya yükseldiği 147 kişinin de yaralandığı açıklandı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba saldırısı oldu. Dün akşam saatlerinde gerçekleşen saldırıda, teröristler X-Ray cihazlarının olduğu noktada önce kaleşnikofla etrafa ateş açtı, ardından kendini patlattı. Başbakan Binali Yıldırım saldırıda 36 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: 36 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Başbakan Binali Yıldırım İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada 36 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırıyı gerçekleştiren 3 canlı bombanın da öldüğünü belirtti.

Başbakan Yıldırım, saldırıyı gerçekleştirenlerin havalimanına ticari taksiyle geldiklerini duyurdu.

Başbakan Binali Yıldırım, saldırıda ilk emareler DAEŞ'i işaret etmektedir.

Başbakan Yıldırım: 36 kişi hayatını kaybetti

BAŞBAKAN YILDIRIM İSTANBUL'DA

Başbakan Binali Yıldırım, özel uçak "CBK" ile saat 01.50'de İstanbul'a geldi.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, SALDIRIDA YARALANANLARI HASTANEDE ZİYARET ETTİ

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısında yaralananları tedavi gördükleri Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

TERÖRİSTLER HAVALİMANINA TAKSİYLE GELMİŞ

Başbakan Yıldırım, "Teröristler bir ticari taksiyle havalimanına gelmiş ve bilahare eylemlerini gerçekleştirmişlerdir." dedi. 

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ: 31 ŞEHİT 147 YARALI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, bana en son ulaşan rakama göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil. Yaralı sayısı da 147 olarak bana intikal etti." dedi.

4 PARTİDEN ORTAK TEPKİ

AK Parti, CHP, HDP ve MHP İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin Meclis Genel Kurulu'nda açıklama yaptı. 

Dün akşam saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda canlı bomba saldırısı oldu. Saldırıda 36 kişi hayatını kaybederken 147 kişi de yaralandı. Yaşanan bu acı olayın ardından grup başkanvekilleri yaptıkları açıklamalarda saldırıyı kınayarak birlik çağrısı yaptı

AMERİKAN HABER AJANSI: SALDIRIYI DAEŞ ÜSTLENDİ

Amerikan haber ajansı AP, üst düzey Türk yetkilisine dayandırdığı haberinde, saldırıyı terör örgütü DAEŞ'in üstlendiğini duyurdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TÜRKİYE MÜCADELESİNE SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Atatürk Havalimanı'na düzenlenen terör saldırısının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Erdoğan teröre karşı birlik mesajı verirken "Türkiye, terör örgütleriyle mücadelesine sonuna kadar devam edecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye mücadelesine sonuna kadar devam edecektir

TERÖR SALDIRISININ ARDINDAN ANKARA'DA ÜÇLÜ ZİRVE

İstanbul Atatürk Havalimanı'na yapılan terör saldırısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Akar ile toplantı yaptı.

Atatürk Havalimanı saat 20:00'ye kadar kapatıldı

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda canlı bomba saldırısının ardından önce sabah 05.00’e kadar durdurulan uçuşlarla ilgili yasak uzatıldı. Atatürk Havalimanı’na saat 20.00’ye kadar sefer yapılmayacak.

VALİ VASİP ŞAHİN: 28 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 28 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

 ÖZEL HAREKAT EKİBİ SEVK EDİLDİ

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi.

'50'YE YAKIN SİLAH SESİ DUYDUM, İKİ PATLAMA OLDU'           

CNN Türk'e konuşan bir görgü tanığı, 50'ye yakın silah sesi duyduğunu, ardından art arda patlama seslerinin geldiğini anlattı. Görgü tanığına göre olayların kapalı otoparkta gerçekleştiğini söyledi.

BAŞBAKAN YILDIRIM KRİZ MASASI OLUŞTURULMASI TALİMATI VERDİ

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlama hakkında, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak bilgi aldı. Yıldırım, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

Başbakan Yıldırım, İçişleri Bakanı ve İstanbul Valisi'ni aradı

DHMİ KAYNAKLARI: 2 CANLI BOMBA PATLADI

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri kaynaklarına göre havalimanında 2 canlı bomba patladı. Biri dış hatlar terminalinde diğeri de otoparkta olmak üzere 2 canlı bomba patladı.

GELEN UÇAKLAR HAVADA BEKLETİLİYOR

Havalimanında şu anda sadece pistteki uçakların hareketine ve kalkışına izin veriliyor. Öte yandan havalimanına inmek isteyen uçaklara izin verilmiyor, havada bekletiliyorlar.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi.

CANLI BOMBA MI?

Sağlık Bakanlığı: Hastanelerde kan ihtiyacı bulunmamaktadır

Atatürk Havalimanı'ndaki patlamanın ardından İstanbul'daki hastanelerde kan ihtiyacının bulunmadığı bildirildi.

Adalet Bakanı Bozdağ: 10 civarında şehidimiz var

BEKİR BOZDAĞ: 1O ŞEHİDİMİZ VAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının ardından açıklama yaptı. Bozdağ, "Bir terörist ilk önce kaleşnikofla etrafı taradı ardından kendisini patlattı. İlk belirlemelere göre 10 şehidimiz var." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bir terörist, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde etrafa ateş açtı ve kendini patlattı. Hangi terör örgütü biliniyor, ancak teyide ihtiyaç var" açıklamasında bulundu. 

Bozdağ, "Bir terörist önce kalaşnikofla etrafı taradı. Bir terörist etrafa ateş açtı ve kendini patlattı. İlk belirlemelere göre 10 şehidimiz var" dedi. 

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

RTÜK, Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

6'SI AĞIR 60 YARALI

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamada 6'sı ağır 60 yaralının olduğu bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamada 6'sı ağır 60 kişi yaralandı. Yaralılar patlamanın ardından olay yerine sevk edilen 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracılığı ile hastanelere taşındı.

Yaralılar tedavileri yapılmak üzere Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edildi.

FACEBOOK 'GÜVENDE MİSİN?' UYGULAMASINI KULLANIMA AÇTI

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamalar sonrası "Güvende misin?" mesajını tekrarladı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamalardan sonra kullanıcılara gönderdiği mesajda, "Güvende misin? Görünüşe göre İstanbul Atatürk Havaliamanı'ndan etkilenen bölgedesin. Güvende olduğunu arkadaşlarına bildir" ifadesi yer alıyor.

DÜNYA BASINI PATLAMAYI BÖYLE GÖRDÜ

Uluslararası haber ajansları, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen patlamayı son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim