• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Atasoy, KKTC’de Siyasi Parti Liderleriyle Görüştü

Atasoy, KKTC’de Siyasi Parti Liderleriyle Görüştü
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, KKTC temaslarında Cumhuriyet Meclisinde grubu bulunan...

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, KKTC temaslarında Cumhuriyet Meclisinde grubu bulunan UBP,DP-BG,CTP-BG partilerinin liderleriyle bir araya geldi.

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ilk olarak iktidar partisi ve Cumhuriyet Meclisinde en kalabalık sandalye sahip Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ile görüştü. Atasoy ardından Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ve daha sonra Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş'la bir araya geldi.

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, KKTC Cumhuriyet Meclisinde grubu bulunan Siyasi Parti Liderlerini ziyaretinde şöyle dedi:

"Türkiye İş dünyası olarak Kıbrıs adasında KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı rahmetli Rauf Denktaş'la başlayan barış müzakereleri ümit ediyorum ki KKTC mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı döneminde adada yaşayan her iki halkın da hakları garanti altına alınarak başarıyla sonuçlanır" dedi.

Nezaket Emine Atasoy mevcut hükumetin istifa etmesi münasebetiyle de "Yeni Hükümet kurma çalışmalarına değinerek inanıyorum ki KKTC siyasetinin en büyük partileri olarak gerekli uzlaşı sağlanarak geniş tabanlı bir Hükümet kurulacaktır. Kurulacak olan yeni Hükümetin Kıbrıs Türk halkının sorunlarıyla yakından ilgilenmesini ve KKTC'de istikrarı sağlamasını ve Kıbrıs adasında devam eden barış müzakerelerinde sayın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya destek olmasını ümit ediyoruz".

CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ile de görüşen Atasoy, SANKON'un çalışmalarını anlattı. Üç partilinin lideri de "Öncelikle Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Kuruluşunun Ulusla ve Uluslararası çalışmalarını yakından takip etmekte olduklarını ve özellikle Konfederasyonun Uluslararası toplantılarda KKTC halkının bağımsızlığını destekleyen çalışmalar yapmasını da büyük bir takdirle karşılıyoruz" diyerek teşekkür ettiler.

Nezaket Emine Atasoy KKTC temaslarını tamamlayarak Ankara'ya döndü.

Atasoy, KKTC’de Siyasi Parti Liderleriyle Görüştü

Atasoy, KKTC’de Siyasi Parti Liderleriyle Görüştü

Atasoy, KKTC’de Siyasi Parti Liderleriyle Görüştü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim