• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Atan Ailesinin Yürek Yakan Dramı

Atan Ailesinin Yürek Yakan Dramı
Diyarbakır'da tutuklanıp Çorum'a nakledilen ve kanser nedeniyle yaşam mücadelesi veren Mahmut Atan'ın ailesinin dramı yürek burkuyor.

Diyarbakır'da tutuklanıp Çorum'a nakledilen ve kanser nedeniyle yaşam mücadelesi veren Mahmut Atan'ın ailesinin dramı yürek burkuyor. Eşi ve çocukları, son nefesinde yanında olmayı istedikleri Atan'ın, Cumhurbaşkanının affıyla serbest bırakılmasını istedi. Atan'ın eşi Seniha Atan, "Gelsin, ona birkaç gün bakayım öyle ölsün" dedi.

Diyarbakır'da ikamet eden 11 çocuk babası Mahmut Atan (61), 2014 yılında uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevine konulan Atan, bir süre sonra Çorum L Tipi Cezaevine nakledildi. Cezaevinde kansere yakalanan Atan yaşam mücadelesi verirken, hastalık haberini alan ailesi bir kez daha yıkıldı. Atan'ın, bütün organlarının iflas ettiğini ve doktorların umut vermediğini anlatan aile, Cumhurbaşkanının affıyla serbest bırakılıp, son nefesini evinde vermesini istedi.

"YOĞUN BAKIMA ALMIŞLAR"

Seniha Atan, gözyaşları içerisinde, eşinin ölüm döşeğinde olduğunu belirterek, "Hastaneye ziyaretine gittim. Eti gitmiş, kemiği kalmamış. Eli kolu bağlı. Yer yok diye tekrar cezaevine götürdüler. Ben ne yapayım ne edeyim nereye gideyim. Şimdi bize haber geldi, yoğun bakımda olduğunu söylediler. Ölüm döşeğinde olduğunu söylediler. Tek umudumuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Onu affetsin, cezaevinden çıkarsın. Eşim cenaze gibi olmuş. Gelsin ona birkaç gün bakayım, öyle ölsün. O hasret içinde kalmasın. Eli kolu bağlı ölsün istemiyorum" dedi.

"BÜTÜN ORGANLARI İFLAS ETMİŞ"

Mahmut Atan'ın kızı Cahide Atan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek babasının bir iftiraya kurban gittiğini ve bunu ispatlayamadıkları ileri sürdü. Babasının Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevinden Çorum L Tipi Cezaevine götürüldüğünü anlatan Atan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Babam şu an yatalak ve hasta. Zaten daha önce de hastaydı. Gurbet ellerine gittiği zaman tam yıkıldı. Çorum'da üniversite hastanesinde yoğun bakımda. Hiçbir umut yok bütün organları iflas etmiş. Cumhurbaşkanıma yalvarıyorum. Babamın çıkmasını istiyoruz. Zaten bir umut yok. Kelepçeli elleriyle o cezaevlerinde ölmesin. Babam bir hafta da olsa evinde kalsın. Altını biz bağlayalım. Bakımını biz yapalım. Ondan sonra Allah bizden emanetini alsın. Sizden onu affetmenizi istiyorum. Hiçbir umut kalmadı size yalvarıyorum."

Babasını çok özlediğini ve yıldır görmediğini anlatan 13 yaşındaki epilepsi hastası İslam Atan da babasının serbest bırakılmasını istedi.

Atan Ailesinin Yürek Yakan Dramı

Atan Ailesinin Yürek Yakan Dramı

Atan Ailesinin Yürek Yakan Dramı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim