• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Atalay Niğde'deki saldırı için ülke adı verdi

Atalay Niğde'deki saldırı için ülke adı verdi
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Niğde'deki terör saldırısıyla ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Niğde'de bugün 1 asker ile 1 polisin şehit olduğu ve 1 sivilin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak, "Bana gelen bilgide Suriye notu var. Çok vahim. Seçim ortamını bulandırmak istiyor olabilirler" dedi. Yaralı halde yakalanan iki saldırganın hastanede Arapça konuştukları belirlendi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, uygulama yapan güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu 3 kişinin şehit olduğu saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Atalay, “Bana gelen bilgide Suriye notu var. Çok vahim. Seçim ortamını bulandırmak istiyor olabilirler…” ifadelerini kullandı.

Atalay, bir programa katılmak için geldiği Bahşılı ilçesi Celal Bayar Parkı'ndaki belediyeye ait Sosyal Tesis'te bir gazetecinin Niğde’nin Ulukışla ilçesinde uygulama yapan güvenlik güçlerine ateş açılması ile ilgili son gelişmeleri sorması üzerine, şunları söyledi:

LİNÇ GİRİŞİMİ

Saldırıyla ilgili, iki saldırganın yakalandığı, kaçan bir saldırganın da arandığı öğrenildi. Bu arada yaralı halde yakalanan ve hastaneye götürülen saldırganları vatandaşlar linç etmek istedi.

ARAPÇA KONUŞUYORLAR

Polis hastane önünde biber gazıyla vatandaşlara müdahalede bulundu. Yaralı saldırganların Arapça konuştuğu öğrenildi.

BUNLARIN TÜRKÇE BİLMEDİĞİ YÖNÜNDE BİR BİLGİ GELDİ

“İçişleri Bakanlığımızla görüştük, onlar gelişmeleri haber verdiler maalesef acı bir terör olayı yaşadık. Şu anda 2 şehidimiz var. Birde kamyonu gasp edilen şoför vefat etti. Olayı meydana getiren 3 terörist. Çatışmada ikisi zaten yakalanmış durumda, biri de orman içine girdi onun yakalanması için de çalışmalar sürüyor. Benim bilgi aldığımda ikisi yakalanmıştı belki şimdi o kaçan da yakalanmıştır. İlk anlarda bunların Türkçe bilmediği yönünde bir bilgi geldi. Gerçekten öyle. Şehitlerimize Allah rahmet etsin. Acı bir olay ve çok huzurlu bir seçim kampanyası dönemi yaşanıyordu. Yani en azından tabi siyasi rekabet var, söylemler var ama mitinglerimiz, seçim ortamları çok huzurlu ve güvenli geçti ve biz hükümet olarak bu seçim kampanyası dönemini güvenli ve iyi geçmesi için elimizden gelen katkıyı verdik."

SEÇİM ORTAMINI SABOTE ETMEK İSTEYEN BİRİLERİ VAR

"Ama gördüğünüz gibi bu seçim ortamını da sabote etmek, zehirlemek isteyen birileri var belli ki" diyen Atalay, "Bu teröristlerin kimliği ile ilgili ve olayın geniş kapsamı ile ilgili arkadaşlarımız daha geniş bilgiler verdiğinde biz de sizlerle paylaşırız. Ama fevkalade üzgünüz. Ülkemizde uzun süredir terör olayı yaşanmadı ve toplum olarak bu konuda doğrusu büyük bir memnuniyet var. Ama şu anlaşılıyor ki bu Türkiye içi bir terör olayı değil, dışarıdan Türkiye içine uzanmış seçim ortamını zehirlemeye dönük bir terör olayıdır. Şu anda ki görüntüsü bu" şeklinde konuştu.

SIRT ÇANTASI CEPHANELİK GİBİ

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kaçanların yaralı olarak sağlık ocağında ele geçirildiğini belirten Kılıç, "İki terörist, 1 kaleşnikof ve 2 el bombasıyla kaçmışlardı. Bunlar teröristlerle birlikte ele geçirildi. Araçtaki sırt çantasının içinde de 3 tabanca, 5 el bombası, 2 kaleşnikof, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz, batarya gibi teçhizatlar çıktı" dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim