• BIST 9664.29
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Atalay: Bu seçim referandum haline geldi

Atalay: Bu seçim referandum haline geldi
Atalay, Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesi'nde düzenlenen istişare toplantısının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Bu seçim önemli, herkes siyaset yapsın. Kimse, şiddete sığınmasın, şiddetin gölgesinde siyaset yapmasın. Bizim hedefimiz, çözüm sürecinin hedefi de Türkiye'de terörü, şiddeti bitirmek ve siyaset alanını açmak. Sorunu olan herkes gelsin siyaset yapsın" dedi. Atalay, Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesi'nde düzenlenen istişare toplantısının çıkışında, bir gazetecinin "Van ve Şırnak gezileri ve Nevruz Bayramı kutlamalarına" ilişkin sorusu üzerine, 3 günlük Doğu Anadolu Bölgesi ziyaretinde, valiler, jandarma ve emniyet yetkilileriyle, bölgedeki seçim güvenliği konusunda toplantı yaptıklarını belirterek, bölgede seçim güvenliği üzerinde hassasiyetle durduklarını söyledi. Nevruz'un bir bahar bayramı olduğunu ifade eden Atalay, şöyle konuştu:

"Bu geniş coğrafyada Nevruz Bayramı kutlanır. Nevruz'un en yoğun kutlandığı yerler Türkmenistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Özbekistan, Türk dünyasıdır, Orta Asya'dır. Orada Cumhurbaşkanlarından başlayıp, öyle törenler yapılır ki Nevruz en büyük bayramdır ama sevinç bayramı, folklor, baharın gelişi, yeşillikler, çiçekler... Türkiye'de biz devlet olarak Nevruz'u kutluyoruz. Ancak maalesef Güneydoğu'da BDP falan biraz bunu Nevruz'u kutlanma anlamından çıkarıp siyasileştiriyorlar. Halbuki Nevruz bir bahar bayramıdır. Dün ki gezilerimde de o mesajı verdim. Güzel bayramı bari lekelemeyin dedim. Yani bunu siyasi motifler içine almayın, ben oralarda sokakta, caddede rahat konuşurum. Şırnak'ta miting yaptım. Cizre'de caddelerde esnafla görüştüm. Van'da toplantılar yaptım. Hep şu mesajı verdik, bu seçim önemli, herkes siyaset yapsın. Kimse, şiddete sığınmasın, şiddetin gölgesinde siyaset yapmasın. Bizim hedefimiz, çözüm sürecinin hedefi de Türkiye'de terörü, şiddeti bitirmek ve siyaset alanını açmak. Sorunu olan herkes gelsin siyaset yapsın ve herkes üslubuna dikkat etsin dedim. Çözüm sürecini zehirleyici üslubu terk etsinler. Seçim döneminde tabi BDP'nin o bölgede iyi sınav vermediğini de gördüm." -

"Hükümet olarak biz inşallah şiddeti, terörü bitirmeye kararlıyız"

Van'da AK Parti ile BDP'nin yarıştığını belirten Atalay, şöyle devam etti: "Orada bizim arkadaşlarımızı rahatsız edici, konvoyu taşlama gibi hadiseler olmuş, onları da uyardım. Bu bir sınavdır. Hani demokrasi diyorsunuz, işte demokrasinin en önemli platformu seçimi yaşıyoruz. Herkes samimiyetini burada ortaya koysun. Eğer sen orada yine tedhişin, şiddetin gölgesine sığınarak siyaset yaparsan o zaman senin samimiyetin diye bir şey kalmaz. Dolayısıyla çözüm süreci ortamında ilk seçimdir bu ve BDP'yi de aynı zamanda çok yakından gözlüyoruz, bu konuda samimiyetini göreceğiz. Orada da bu mesajları verdim. Şunu da söyledim, o üsluplarla süreci zehirlemesinler. Hükümet olarak biz inşallah şiddeti, terörü bitirmeye kararlıyız. Bu Nevruz'un da dilerim o ortamda, bahar bayramı olarak geçmesi. Bütün vatandaşlarımızın da Nevruz Bayramını kutluyoruz. Nevruz bizim bayramımız. Oralarda Nevruz'u siyasi konular içinde yolundan esas amacından saptırmamalarını da diliyorum. Çok tedbirliyiz, dikkatliyiz, izliyoruz."

- "Milletimiz yanlış yapanlara cezasını veriyor"

Etkinliğin ardından Atalay ve beraberindeki TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir, AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Saygılı, Hürriyet Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Atalay, bir iş yerini ziyareti sırasında bir gazetecinin sorusu üzerine, şunları söyledi: "Şu anda bu seçim AK Parti ve diğerlerinin bir referandumu haline geldi ve diğerlerine paralel yapı da katıldı. Bu da o koalisyonun bir parçası, yani eski Türkiye özlemcileri ile yeni Türkiye hedefi peşinde olan, Türkiye'yi büyütme yolunda çalışmalar yapanların bir mücadelesidir. Orada biliyorsunuz ulusalcıları, CHP, MHP, paralel yapısı şu an hepsi birlikte, AK Parti'ye karşı, AK Parti'nin oyunu nasıl düşürebiliriz ama onlar o niyeti taşıdıkça milletimizde çok daha iyi biliyor ve milletimiz de cevabını veriyor. İşte cevaplardan birisi de burada görülüyor. 30 Mart akşamı da daha fazla görülecek. Bu milletin basiretine çok güvenmek lazım. Milletimiz, doğrusu olup bitenleri çok iyi kavrıyor. Yanlış yapanlara da cezasını veriyor. Şu anda Kırıkkale'de de alanda çalışıyorlar, onu tespit ediyoruz. Bir broşür dağıttılar, o elimizde, kimlerin dağıttığını da biliyoruz. Her ilde paralel yapı gittiği evlerde şunu söylüyor, 'AK Parti'ye oy vermeyin' en önemli hedef bu. AK Parti'ye vermeyin, peki nereye? 'O ilde AK Parti'den sonra hangisi en güçlüyse ona verin.' MHP orada güçlüyse MHP'ye, CHP güçlüyse CHP'ye, Güneydoğu'da ise BDP'ye. AK Parti'ye vermeyin BDP'ye verin diyorlar. Bunu bile yapıyorlar ama milletimiz cevabını verecek."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim