• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Atakum’dan Türkmenlere Yardım Kampanyası

Atakum’dan Türkmenlere Yardım Kampanyası
Esed ve Rusya'nın saldırılarına maruz kalan Bayırbucak Türkmenlerine yardım için Atakum Belediyesi, Hayrat Vakfı ile Hayrat İnsani Yardım Derneği Samsun...

Esed ve Rusya'nın saldırılarına maruz kalan Bayırbucak Türkmenlerine yardım için Atakum Belediyesi, Hayrat Vakfı ile Hayrat İnsani Yardım Derneği Samsun Şubesi işbirliğiyle kampanya başlatıldı.

Son dönemde Türkmenlere karşı şiddetin artmasından dolayı soydaşların ihtiyaçlarına kısmen de olsa cevap vermek adına yardım kampanyası başlattıklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Bayırbucak ile harita üzerinde sınır var ama kardeşlik ve gönül bağı anlamında sınır yok. Esed rejiminin katilleri, Rusya'nın kalleş bombardıman desteğiyle başta Türkmendağı olmak üzere Lazkiye bölgesinde hakimiyet kurma çabasındadır. Bu kalleş saldırılar karşısında Bayırbucak Türkmenleri sınırlı imkanlara rağmen çok büyük işler başardı. Soydaşlarımızı bu mücadeleleri sırasında yalnız bırakmamız mümkün değildir. Atakum Belediyesi olarak ilçemizde başlattığımız kampanya ile Türkmen kardeşlerimizin öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçtik" dedi.

HAYIR ÇARŞISI VE EMEK PARKI'NDA YARDIMLAR TOPLANIYOR

Yardım kampanyasını Hayrat Vakfı ile Hayrat İnsani Yardım Derneği Samsun Şubesi ile işbirliği içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Taşçı, Türkmenlerin öncelikli ihtiyaçları olan gıda ve kıyafet yardımı ulaştırmak isteyen hayırseverlere seslenerek, "Zulüm altındaki soydaşlarımıza destek olmak istiyoruz. Bu anlamda başlattığımız kampanya ile yüzlerini güldürmek istiyoruz. Atakum halkından bu kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşlarımız, gıda ve kıyafet yardımlarını Atakum Belediyesi Hayır Çarşısı'na ya da Hayrat Vakfı ile Hayrat İnsani Yardım Derneği Samsun Şubesinin Emek Parkı'nda kuracağı çadıra ulaştırmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Hayrat Vakfı Samsun Temsilcisi Ali Hüsrev Yağız ve Hayrat İnsani Yardım Derneği Samsun Şube Başkanı Murat Akoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Yağız, yardımların TIR'larla sahiplerine ulaştırılacağını söyledi.

Atakum’dan Türkmenlere Yardım Kampanyası

Atakum’dan Türkmenlere Yardım Kampanyası

Atakum’dan Türkmenlere Yardım Kampanyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim