• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

Atakum’da ‘İşaret Dili’ Kursiyerlerine Sertifika

Atakum’da ‘İşaret Dili’ Kursiyerlerine Sertifika
Atakum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen İşaret Dili Kursu'nu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikalarını veren Atakum Belediye Başkanı İshak...

Atakum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen İşaret Dili Kursu'nu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikalarını veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Atakum Belediyesi olarak her türlü engel grubuna destek olmak, destek olmak isteyenlere de imkan sunmak için gayret sarf ediyoruz" dedi.

Atakum Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen ve 60 kursiyerin 3 ay eğitim aldığı İşaret Dili Kursu'nu tamamlayanlar, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Atakum Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törende, kursiyerler sertifikalarını Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'dan aldı.

İşaret dilinin öneminden bahseden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "İşitme engelli vatandaşlarımızın karşılaştığı birçok sorunun temelinde, engelsiz insanlarla iletişim kuramamak yatıyor. İşaret dili, işitme engellilerin sorunlarının çözümü noktasında son derece önemli. İşaret dilinin yaygınlaşması, işitme engellilerin en temel insan haklarına erişiminde önemli bir etkendir. Bu anlamda işaret dili kurslarına önem veriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz kurslarla, işaret dili bilen insanların sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Engeller ancak bu şekilde aşılır. Kurslarımıza katılım sağlayan kursiyerlerimize, eğitmenlerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Samsun'da gerçekleştirilecek olan işitme engelliler olimpiyatına dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Şehrimiz 2017 yılında 23. Deaflympıcs İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapacak. Bu büyük organizasyon için Samsun'a yüzlerce işitme engelli yabancı sporcu gelecek. Olimpiyat kapsamında da kurslarımız son derece önemli. Zira dünyanın gözünün şehrimizde olacağı bu olimpiyatlarda sporcularla daha çok iletişim kurabilecek bir gönüllü ordusu da bu kurslarla oluşuyor. Atakum Belediyesi olarak her türlü engel grubuna destek olmak, destek olmak isteyenlere de imkan sunmak için gayret sarf ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kursiyerlere sertifikalarını, AK Parti Atakum Belediye Meclis Üyesi Haluk Köksoy ile birlikte veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, kursun en küçük kursiyeri olan 8 yaşındaki Toprak Yüksel'i ayrıca tebrik etti. İşitme engellilerle iletişim kurabilmeyi çok istediğini, ailesinin de onay vermesiyle kurslara katıldığını söyleyen minik Toprak, Başkan Taşçı'ya teşekkür etti.

Atakum’da ‘İşaret Dili’ Kursiyerlerine Sertifika

Atakum’da ‘İşaret Dili’ Kursiyerlerine Sertifika

Atakum’da ‘İşaret Dili’ Kursiyerlerine Sertifika

Atakum’da ‘İşaret Dili’ Kursiyerlerine Sertifika

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim