• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Atakum’da hasta kabulü başladı

Atakum’da hasta kabulü başladı
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın girişimleriyle ilçeye kazandırılan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Hizmet Binası, hasta kabulüne...

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın girişimleriyle ilçeye kazandırılan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Hizmet Binası, hasta kabulüne başladı. Başkan Taşçı, "Son teknoloji cihazlarla donatılan toplamda 35 poliklinik, Atakumlulara hizmet verecek" dedi.

Atakum Belediyesi tarafından 25 yıllığına Sağlık Bakanlığına tahsis edilen ve yapılan düzenlemelerle sağlık kompleksine dönüştürülen Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Hizmet Binasında hasta kabulüne başlandı. Polikliniklerin son teknoloji cihazlarla donatıldığına dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Vatandaşlarımız artık devletimizin sağlık hizmetlerinden kendi ilçesinde yararlanıyor" diye konuştu.

Son teknoloji cihazlarla donatıldı

Verdikleri bir sözü daha tutmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Atakum, Karadeniz Bölgesi'nin en hızlı büyüyen ve gelişen ilçesi. Atakum gibi büyük ve nüfusu çok hızlı bir şekilde artan bir ilçede devletin sağlık hizmetlerinden yararlanılabilecek bir sağlık tesisinin olmayışı büyük bir eksiklikti. Bu anlamda göreve geldiğimiz ilk günden itibaren birçok girişimde bulunarak belediyemize ait olan 15 milyon TL değerindeki binayı, 25 yıllığına Sağlık Bakanlığına tahsis ettik. İdari ve siyasi desteklerle, Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan'ın da değerli katkılarıyla hızlı bir şekilde tamamlanan düzenlemelerle Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Hizmet Binası, son teknoloji cihazlarla donatılarak modern bir sağlık kompleksine dönüştürüldü. 15 Ocak Pazartesi günü vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayan hastanemiz Atakum'a hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

35 poliklinik hizmet edecek

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Hizmet Binasında ilk etapta13 polikliniğin hasta kabul edeceğini kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bu sayının kısa bir süre içerisinde 35 olacağını belirterek, "Hasta kabulüne başlayan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Hizmet Binası şimdilik, Kardiyoloji Polikliniği, Dahiliye Polikliniği, Genel Cerrahi Polikliniği, Beyin Cerrahi Polikliniği, Çocuk Polikliniği, Kadın Doğum Polikliniği, KBB Polikliniği, Üroloji Polikliniği, Göz Polikliniği, Cildiye (Dermatoloji) Polikliniği, Nöroloji Polikliniği, Ortopedi Polikliniği ve toplam 10 üniteden oluşan Diş Polikliniği olmak üzere 13 branşta hizmet veriliyor. İlk etapta bu 13 branşta hizmete başlayan poliklinik sayısı kısa bir süre içerisinde 12 polikliniğin daha eklenmesiyle 25, daha sonra ise 10 branş daha eklenerek toplamda 35 olacak" şeklinde konuştu.

Randevu sistemine şubatta geçilecek

Atakum Mimarsinan Mahallesi'nde hizmet vermeye başlayan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Atakum Ek Hizmet Binasında muayene olmak isteyen vatandaşların 1 Şubat'tan itibaren MHRS sistemi üzerinden randevu alabileceklerini söyleyen İshak Taşçı, "Vatandaşlarımız 1 Şubat tarihine kadar randevu almadan gelerek muayene olabiliyorlar. 1 Şubat'tan itibaren ise Sağlık Bakanlığının Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden randevularını alarak muayene olabilecekler" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim