• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Atakum’da Asansörlere İnceleme

Atakum’da Asansörlere İnceleme
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Can ve mal güvenliğini tehdit eden asansörlerin kullanımına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Can ve mal güvenliğini tehdit eden asansörlerin kullanımına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Atakum Belediyesi, asansörlerin can ve mal güvenliği açısından uygun çalışıp çalışmadığının tespiti yönünde 24 Haziran 2015 tarih ve 29396 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği hükümleri gereğince ilgili bir kuruluşla protokol imzaladı. Protokol gereği ilgili kuruluş, Atakum ilçesindeki konutlardaki asansörlere kapsamlı bir inceleme yapacak.

Asansörlerin tescil ve yıllık kontrol işlem aşamalarında gerek can ve mal güvenliği gerekse işletme yönünden uygun olup olmadığının kontrolünün daha kapsamlı bir şekilde yapılması gerektiğini kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Söz konusu insan hayatı. Bu anlamda denetlemelerin daha kapsamlı bir şekilde yapılması gerekiyor. Bu anlamda "Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği" hükümleri gereğince kontrol için akredite olmuş a tipi muayene kuruluşlarının başvurularını aldık. Yaptığımız değerlendirme sonucunda bir kuruluşla 2 yıllık bir protokol imzaladık" diye konuştu.

Atakum ilçesinde nüfusun sürekli olarak arttığını ve konut sayısının da aynı şekilde artış içerisinde olduğuna dikkat çeken Başkan Taşçı, "Konut sayısının artması, asansörlerin de sayısının artması anlamına geliyor. Bu kapsamda asansörlerin güvenli olması son derece önemlidir. Biz bu kapsamda ilgili kuruluş ile birlikte denetimlerimizi sık bir şekilde yapacağız. Vatandaşlarımız da bu konuda dikkatli olmalı ve güvenliğinden şüphelendikleri asansörleri bize bildirmelidir. Bu sayede hem can hem de mal güvenliğini vatandaş-belediye işbirliği ile sağlamış olacağız" şeklinde konuştu.

İlgili kuruluşla protokolü imzalayan Başkan Taşçı, can ve mal güvenliği açısından tehdit unsuru oluşturabilecek asansörlerin kullanımına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

Atakum’da Asansörlere İnceleme

Atakum’da Asansörlere İnceleme

Atakum’da Asansörlere İnceleme

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim