• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Büyük Başarı

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Büyük Başarı
Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi MUN Kulübü (Atamun) öğrencileri, Türkiye'de üst düzey okulların katıldığı TED Ankara Koleji'nin düzenlediği TEDMUN...

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi MUN Kulübü (Atamun) öğrencileri, Türkiye'de üst düzey okulların katıldığı TED Ankara Koleji'nin düzenlediği TEDMUN konferansına katıldı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden 30 lise ve yaklaşık 250 öğrencinin katıldığı konferansa Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje İngilizce sınıflarından 7 öğrenciyle katılarak dil konusundaki iddiasını ortaya koydu.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Atamun Kulübü öğrencileri ilk yılı olmasına rağmen TEDMUN konferansına katılarak İngilizce eğitimi konusundaki başarısını gösterdi. 10-13 Mart 2016 tarihleri arasında 3.sü düzenlenen Model United Nations (MUN) TEDMUN'16 "Sessizliği Kırmak" konulu konferansa katılan öğrenciler dünya sorunlarını ele alıp tartıştı ve çözüm üretmeye çalıştılar.

TEDMUN konferansına katılma hakkını kazanan öğrenciler kendilerini ifade edebilme, karşıt düşüncelere yorum yapabilme ve kendilerine sorulan sorulara çözüm üretebilme gibi becerilerini kullanma fırsatı buldular ve bir eğitici deneyim yaşadılar.

"AMACIMIZ TÜRKİYE'NİN EN İYİ OKULLARINDAN BİRİ HALİNE GELMEK"

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce Koordinatörü ve Atamun Kulübü danışman öğretmeni Emrah Gündoğdu "Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak İngilizce ve Arapça eğitimi konusunda teknik donanım, eğitim kadrosu ve fiziki imkanlar doğrultusunda her türlü imkana sahibiz. Amacımız yabancı dil eğitimi konusunda en kısa zamanda dünya normlarını uygulamak ve Türkiye'nin en iyi okullarından biri haline gelmektir. Bu doğrultuda yurt içi ve yurt dışında düzenlenen MUN münazaralarına katılmak istiyoruz" dedi.

Gündoğdu şöyle devam etti: "Öğrencilere yurt dışında eğitim imkanı sağlamak, yaz kursları düzenlemek olmazsa olmazımızdır. Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi ATAMUN Kulübü ailesi amacına ulaşmak için tam bir ekip ruhuyla, bu hedef doğrultusunda azimle çalışmaktadır. Bu uğurda emeği geçen tüm idareci öğretmen, öğrenci, veli ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim."

Öğrenciler de Model United Nations (MUN) TEDMUN'16 "Sessizliği Kırmak" konulu konferansa katılmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdiler.

Büyük başarıya imza atan, ATAMUN Kulübü öğrencileri yıl içerisinde 4 MUN konferansına katılacak.

MUN-MODEL UNİTED NATİONS NEDİR?

MUN-Model United Nations, Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. Dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler, MUN konferanslarında gerçek dünya meselelerini tartışmaktadır.

MUN, üniversiteler, eğitim kuruluşları ve dünyanın pek çok akademik otoritesi tarafından öğrenciler için en prestijli akademik aktivite olarak kabul edilmektedir. MUN Konferanslarının sonuç bildirgeleri, tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletler'e gönderilmektedir.

Tipik bir Birleşmiş Milletler Konferansı şeklinde geçen MUN Konferanslarında öğrenciler, kendileri için belirlenen ülkelerin birer delegesi olarak Güvenlik Konseyi, Ekonomik ve Sosyal Konsey, Silahsızlanma Komisyonu gibi birimlerde görev almaktadır.

MUN Konferanslarına katılan öğrenciler, kendi ülkeleri adına değil, başka bir ülke delegesi olarak konferanslara katılmak zorundadır. Böylece öğrenciler, dünya meselelerine başka ulusların bakış açısı ile bakabilmeyi öğrenmekte ve farklı ülkelerin coğrafi, sosyal, ekonomik, siyasi ve idari yönleri hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmaktadır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim