• BIST 9577.66
  • Altın 2471.216
  • Dolar 32.4424
  • Euro 34.4823
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Atak, Yeni İş Fikirleri Bekliyor

Atak, Yeni İş Fikirleri Bekliyor
Adana'nın ekonomisine doğrudan veya dolaylı olarak katkı sağlama hedefiyle Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası ve Adana Hacı...

Adana'nın ekonomisine doğrudan veya dolaylı olarak katkı sağlama hedefiyle Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ortaklığı ile kurulan Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK A.Ş.) İş Fikirleri ve Girişimcilik Merkezi projesine start verdi.

Proje kapsamında, Adana ekonomisine katma değer sağlayabilecek fikir sahiplerinin ofis, teknoloji, eğitim, mentorlük, networking, pazarlama, finansman, yatırımcı ortaklık gibi imkanlardan faydalanmaları sağlanacak. Somut, kreatif, uygulanabilir ve sürdürülebilir iş fikirlerine sahip gençlerin ATAK A.Ş.'nin info@adanatanitimkalkinma.com adresine fikirleriyle başvurmaları isteniyor.

ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İlhami Günsel, yakın geçmişte sanayide, ticarette ve ekonomik gelişmiştikte ilk sıralarda yer alan Adana'nın, günümüzde gerilere düştüğünü belirterek, "Adana'nın rekabette ve gelişmişlikte atılım yapması için somut projeler ortaya koymak ve yerel kalkınma programı oluşturmak amacındayız. Bu çerçevede, İş Fikirleri ve Girişimcilik Merkezi projesinin fiziki olanakları için yoğun çalışma içindeyiz. Bunun yanında, projeye kaynak sağlamak için girişimcilik alanına ilgi duyan banka ve diğer kurumlar ile görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

Adana'nın büyük bir ekonomik potansiyeli barındırdığını ve ATAK A.Ş. olarak bu potansiyelinin daha etkin kullanılması için kentteki kurumlarla birlikte hareket etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Günsel, şunları kaydetti:

"ATAK A.Ş. olarak kamu kurumları, belediyeler, meslek örgütleri, STK'lar, üniversiteler, özel sektör kuruluşları ile proje bazında işbirliği içindeyiz.Yenilikçi ve katma değere sahip fikirlerin ticarileştirilmesi, fikir ve proje sahiplerinin kaynaklarla ve yatırımcılarla buluşturulması, kentteki atıl sermayenin harekete geçirilmesiiçin çok yönlü faaliyetler planladık. Özellikle girişimcilere mentorluk yaparak, yeni, farklı ve sürdürebilir projeleri desteklemek öncelikli amacımızdır."

Atak, Yeni İş Fikirleri Bekliyor

Atak, Yeni İş Fikirleri Bekliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim