• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Ata Sporu Okçuluk Bayrampaşa’da Yaşatılacak

Ata Sporu Okçuluk Bayrampaşa’da Yaşatılacak
Ata Sporu olan okçuluğun gençler arasında yaygınlaştırılması için Bayrampaşa "da 5 okulun öğrencilerine okçuluk eğitimi verilecek.

Ata Sporu olan okçuluğun gençler arasında yaygınlaştırılması için Bayrampaşa "da 5 okulun öğrencilerine okçuluk eğitimi verilecek. Verilen eğitimler geleceğin şampiyonlarını yetiştirirken, yüzlerce öğrenci ata sporu ile tanışacak.

Bayrampaşa Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliği ile yapılan "Okçuluk Eğitimi" projesi Semih Erden Spor Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.Toplantıya, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, İlçe Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, İl Gençlik Spor Müdürü İbrahim İlhami koç, Okçular Vakfı Başkanı Mehmet Fatih Kalender ve çok sayıda öğrenci katıldı. Protokol konuşmaları ile başlayan tanıtım toplantısı, 11 yaşındaki Melisa Gazoz'un açılış okunu atmasıyla devam etti. Ardından gençler arasında ok müsabakası düzenlendi. Başkan Aydıner de gençlere katılarak ok atışı yaptı. Toplantı, müsabakada dereceye giren öğrencilerin madalyalarını almaları ile sona erdi.

Başlangıç olarak 5 okulda verilecek okçuluk eğitimi ile gençlerin okçuluğa ilgisinin arttırılması hedefleniyor.Verilen eğitimlerle geleceğin şampiyonlarını yetiştirilirken, gençlere, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kamplarında yarışmalara katılma imkanı da sağlanacak.

"OSMANLININ KÜLTÜRÜNDE OKÇULUK VARDI"

Okçuluğun Türklerin ata sporu olduğunu vurgulayan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Türkler Müslüman olduktan sonra ata sporunu yaygınlaştılar. Daha sonra Peygamber Efendimiz'in döneminde sahabe ile okçuluğu öğrendik. Özellikle Uhud Savaşı'nda okçularımızla başarıya ulaştık. O nedenle bu ata sporunu artık Bayrampaşa'da yaygınlaştırmak üzere çalışmaya başladık. Osmanlı'nın kültüründe okçuluk vardı. Savaşlarda ve vakıflarda okçuluğu yaygınlaştırıyorduk. Önemli olan gençleri sporun merkezi olan Bayrampaşa'da spor ile buluşturarak böylece akli, bedeni olarak ve zekalarını arttırarak kötü alışkanlıklardan kurtarmaktır" şeklinde konuştu.

Okçuluk sporunu yapmayı çok sevdiğini belirten İhlas Koleji 5'inci Sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Melisa Gazoz , "Ağabeyim de ok atıyordu, bende onunla başladım, burada en küçükleriyim. Ok atarken mutlu oluyorum, güzel hissediyorum. İleride olimpiyatlara gitmek istiyorum" diye konuştu.

Ata Sporu Okçuluk Bayrampaşa’da Yaşatılacak

Ata Sporu Okçuluk Bayrampaşa’da Yaşatılacak

Ata Sporu Okçuluk Bayrampaşa’da Yaşatılacak

Ata Sporu Okçuluk Bayrampaşa’da Yaşatılacak

Ata Sporu Okçuluk Bayrampaşa’da Yaşatılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim