• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

AT Yelesinden Organik Yatağa Yoğun İlgi

AT Yelesinden Organik Yatağa Yoğun İlgi
Binlerce kişinin ziyaret ettiği 12'nci İstanbul Mobilya Fuarı'na katılan Mekan Yatakları ziyaretçilerini ağırladı.

Binlerce kişinin ziyaret ettiği 12'nci İstanbul Mobilya Fuarı'na katılan Mekan Yatakları ziyaretçilerini ağırladı. At yelesi başta olmak üzere birçok doğal malzemeden yatak üreten Mekan Yatakları firması ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 12'nci İstanbul Mobilya Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarda birbirinden güzel ve uygun fiyatlarda mobilya ve yataklar ziyaretçilerden ilgi gördü. Fuarın en dikkat çeken firması ise 1974 yılında kurulan Türkiye'nin ilk yatak firması olan Mekan Yatakları oldu. Kurumsal çizgisinde imaj değişikliğine giden firma, mevcut üretiminin yanı sıra doğal malzemelerle insan sağlığına yararlı yaysız ve organik yataklarıyla yeni bir pazara giriş yaptı.

Mekan Yatakları Marka Direktörü Ülkü Çağlayan, fuarda standa uğrayan insanların geri dönüşlerinin olumlu yönde olduğunu ifade ederek, "Yaptığımız işlerden dolayı bize olan geri dönüşler gayet olumlu. Bizim firmamızın en dikkat çekici ürünü bu Karneol ve Zümrüt yatakları. Bunun nedeni ise tasarımdaki bütünlüğü ve içerisinde kullanılan malzemelerin kalitesidir" dedi.

"TENİNİZE TEMAS EDEN ŞEYLERİN KİMYASALDAN UZAK OLMASI ÖNEMLİ"

Firmanın organik malzemelerle yaptığı yataklara dikkat çeken Çağlayan, yatak içerisinde kullanılan malzemelerin insan sağlığına olan etkisinden söz ederek, "Yataklarda kullanılan malzemelerin insan sağlığına etkisi var. Sonuçta, bu yatakları soluyarak, temas ederek üzerinde uyunuyor. Anlaşılmayan bir nokta var, hep yediğimiz içtiğimiz şeylerden mikrop bulaşır sanılır ancak üzerinde minimum 6 -7 saat zaman geçirdiğiniz bir yerde teninize temas eden şeylerin kimyasaldan uzak olması daha önemli, bu detayı kaçırıyoruz. Giydiğiniz kıyafet kadar uyuduğunuz yatağında önemi var" diye konuştu.

"AT YELESİ YÜZYILLARDIR YATAKTA KULLANILAN MALZEME"

Yataklarda kullanılan malzemeler hakkında bilgiler veren Ülkü Çağlayan, "Yataklarda lateks malzemesi dışında at yelesi, yün, pamuk ve kaşmir ilave ettik. Aslında saydığım bu 4 malzeme doğallık konusunda lateksten biraz daha az tartışılır. At yelesi aslında yüzyıllardır yatakta kullanılan malzeme. Bunların doğallığı ve rahatlığı konusunda şüphe de yok. Bazı firmalarda doğala yakın yataklar bulmak mümkün olabilir ama bunu felsefe haline getiren firma Türkiye'de yok denecek kadar az. Günümüz koşullarına ve şartlarına uymak adına firmalar tarafından değişilik deneniyor. Ancak çıktığımız bu bizim anlayışımız ve benim ilgi alanım. Sürdürebilirlik konusunda, Güney Afrika'da eğitimler aldım. Bu sektörde de marka direktörü olunca doğallığı ve sürdürülebilirliği yatağa uyguladık" şeklinde konuştu.

AT Yelesinden Organik Yatağa Yoğun İlgi

AT Yelesinden Organik Yatağa Yoğun İlgi

AT Yelesinden Organik Yatağa Yoğun İlgi

AT Yelesinden Organik Yatağa Yoğun İlgi

AT Yelesinden Organik Yatağa Yoğun İlgi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim