• BIST 9623.86
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Aşut: “MTSO’nun 130 Yıllık Tecrübesi, Gelecek 130 Yılımızın Gücünü Oluşturdu”

Aşut: “MTSO’nun 130 Yıllık Tecrübesi, Gelecek 130 Yılımızın Gücünü Oluşturdu”
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Türkiye'nin ilk kurulan birkaç odasından biri olan MTSO'nun 130 yıl boyunca...

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Türkiye'nin ilk kurulan birkaç odasından biri olan MTSO'nun 130 yıl boyunca Mersin ekonomisine, kente ve Türkiye'ye katkıda bulunduğunu belirterek, "Bu geçmişin 130 yıllık tecrübesi, bilgi birikimi, geleneği, kültürü ve kurumsal hafızası, bizlere gelecek 130 yılımızın gücünü ve payandasını oluşturdu" dedi.

MTSO'nun 130. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "130 Yıllık Mirasa Sahip Çıkmak ve Geleceğe Taşımak" konulu konferans düzenlendi. MTSO konferans salonunda gerçekleştirilen konferansın moderatörlüğünü Kaan Yakuphanoğullarından yaparken, Mersin CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane, Damnus Enerji ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Harvard Üniversitesi İleri Liderlik Kıdemli Akademi Üyesi Nusret Cömert ile Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas da konferansta konuşmacı olarak yer aldı. Konferansa, Mersin iş dünyasının temsilcileri ile MTSO üyeleri katıldı.

"MTSO'NUN 130 YILLIK TECRÜBESİ, BİZLERE 130 YILIMIZIN GÜCÜNÜ VE PAYANDASINI OLUŞTURDU"

Kaan Yakuphanoğullarından'ın MTSO'nun kısa tarihçesini anlatarak başlayan konferansın açış konuşmasını yapan MTSO Başkanı Aşut, Türkiye'nin ilk kurulan birkaç ticaret odasından biri olan MTSO olarak 130 yılı arkalarında bıraktıklarını söyledi. "130 yılı arkamızda bıraktık ama bu geçmişin 130 yıllık tecrübesi, bilgi birikimi, geleneği, kültürü ve kurumsal hafızası, bizlere gelecek 130 yılımızın gücünü ve payandasını oluşturdu" diyen Aşut, bu 130 yıl boyunca Mersin ekonomisine, Mersin kentine ve Türkiye'ye katkıda bulunan MTSO'nun geçmiş tüm başkanlarından meclis üyelerine, yönetimlerinden tüm üye ve çalışanlarına kadar herkese şükranlarını sundu. Bu hizmetleri fedakarca yapan insanların asla unutulmadıklarını vurgulayan Aşut,"130 yıl sonra, 130 yıl önceki bu insanlara şükranlarımızı sunuyoruz. Bizim de amacımız bu aslında. Eğer böylesi önemli sivil toplum kuruluşlarında kişisel menfaatler adına bulunuyorsanız, gün sonunda sizi hiç kimse hatırlamıyor. Ancak, kentinize, ülkenize karşılıksız hizmet ederseniz, işte 130 yıl geçse de duaları alıyorsunuz, teşekkürleri alıyorsunuz. Bundan daha kutsal bir şey olur mu?" diye konuştu.

Özel sektörde de durumun çok farklı olmadığına işaret eden Aşut, çalıştığı veya kurduğu şirketlerde sürekli şirketten bir şey alamaya çalışanların, sadece kendi menfaati ve çıkarı adına o kurumda bulunanların, ne başarı sağlayabildiklerini ne kendilerine ne de o şirkete bir katkı verdiklerini söyledi. Kendi yaşantısından örnek veren Aşut, şunları söyledi: "İlkokuldan beri gözünü atölyede açan, ilkokuldan bu yana çalışma dünyasının içinde çırak, kalfa, usta, patron ve bugün bir kentin en büyük STK'sının başkanı olarak şunu gördüm; siz ne kadar samimi, işinize ne kadar saygılı olursanız,

çalıştığınız veya patronu olduğunuz iş yerinden almak yerine, "ona ne verebilirim, bu iş yerine nasıl yeni bir katkı sunarım" mantığı ile yaklaşırsanız o oranda başarılı oluyorsunuz. Hayat işte o zaman size her şeyi veriyor. Buna kurumsallaşma, iş aşkı, işe ve insana saygı, her ne derseniz deyin ben "samimiyet" diyorum. Hayat çok adil aslında, siz ne kadar verirseniz hayat da size o kadar veriyor. İşte bugün, iş yaşamları boyunca bu samimiyeti, bu aşkı, bu çalışkanlığı, bu ahlakı yaşayan ve yaşatan önemli konuklarımız var. Ben bu büyük tecrübelerin bizlere çok şey katacağına inanıyorum."

Aşut'un konuşmasının ardından MTSO'nun 130 yılını anlatan bir belgeselin izletildiği konferansta daha sonra "Mersin'in Yetiştirdiği Değerler Türkiye'yi Geleceğe Taşıyor" başlığıyla Mehmet Nane ve Nusret Cömert, "100 Yılını Deviren Arkas Holding Başarı Hikayesini Anlatıyor" başlığıyla da Lucien Arkas, şirketlerini ve elde ettikleri başarıyı katılımcılarla paylaştılar.

Aşut: “MTSO’nun 130 Yıllık Tecrübesi, Gelecek 130 Yılımızın Gücünü Oluşturdu”

Aşut: “MTSO’nun 130 Yıllık Tecrübesi, Gelecek 130 Yılımızın Gücünü Oluşturdu”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim