• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Aşut: “Mersinliler bu tuzağa düşmeyecek”

Aşut: “Mersinliler bu tuzağa düşmeyecek”
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, merkez Yenişehir ilçesinde polis servis aracına düzenlenen bombalı saldırının, Türkiye'nin...

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, merkez Yenişehir ilçesinde polis servis aracına düzenlenen bombalı saldırının, Türkiye'nin huzuruna yapılan bir saldırı olduğunu belirterek, "Mersinliler olarak bu tuzağı çok iyi görüyoruz ve bu bombalamanın amacına hizmet etmeyeceğiz" dedi.

MTSO Başkanı Aşut, dün Güvenevler Mahallesi Dikenliyol Kavşağı'nda saat 17.20 civarlarında meydana gelen saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, polis servis aracına haince ve korkakça yapılan bombalı saldırının tüm Mersinlileri derinden üzdüğünü vurgulayan Aşut, "Bu aslında açıkça ve doğrudan yüce milletimize, ülkemizin huzuruna, milletimizin ayrılmaz kardeşliğine atılan bir bombadır. Mersinliler olarak bu tuzağı çok iyi görüyoruz ve bu bombalamanın amacına hizmet etmeyeceğiz. Tüm Mersinliler her şeye rağmen itidalle, aklıselimle ve kardeşlik duygularıyla hareket edecek ve kentimizin, ülkemizin birlik, bütünlük ve kardeşliğine zarar verecek hiçbir tepkiye izin vermeyecektir. Bu tuzağa düşmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Saldırıda yaralanan vatandaşlara ve emniyet güçlerine geçmiş olsun dileklerini ileterek, acil şifalar dileyen Aşut, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Konu çok yeni ve elimizde henüz yeterince bilgi yok. Bu anlamda olay sonucu duamız odur ki, bir kaybımız veya şehidimiz olmasın. Bu hain taşeron terör örgütlerinin hangi dış güçlerin maşası olduklarını biliyor ve herkesin bunu görmesini istiyoruz. Ve şunu bir kez daha hatırlatıyoruz; terör olaylarının arkasındaki dış güçler ve bizlere insan hakları, hukuk dersi veren küresel güçler, destek oldukları bu terörün etkileriyle bir bumerang gibi karşı karşıya gelecekler. Bunu defalarca gördük. Terör her yerdedir ve bir insanlık suçudur. Terörle elde edilecek bir hak yoktur. Tüm vatandaşlarımızdan her an dikkatli olmalarını, şüphelendikleri şeyler olduğunda bunu hemen emniyet güçlerimize bildirmelerini bekliyoruz. Kahraman emniyet güçlerimiz vazifesinin başındadır ve güven kaynağımızdır. Bu hain terör eylemini Mersin iş dünyası adına lanetliyor, tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Mersinliler bu tuzağı görmekte ve bu beyhude olaylara, terörden medet umanların beklediği tarzda cevap vermeyecektir. Biz kardeşliğimizle terörü bitireceğiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim