• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Aşut: “Kadınlara Uygulanan Şiddet Ve Ayrımcılık, Cehaletin Eseri”

Aşut: “Kadınlara Uygulanan Şiddet Ve Ayrımcılık, Cehaletin Eseri”
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, kadınlara uygulanan şiddet ve ayrımcılığın, toplumsal anlamda cehaletin...

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, kadınlara uygulanan şiddet ve ayrımcılığın, toplumsal anlamda cehaletin bir eseri olduğunu belirterek, "Kadınlarımıza uygulanan her türlü şiddeti, ayrımcılığı şiddetle lanetliyoruz" dedi.

MTSO Başkanı Aşut, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, Türkiye'nin en büyük zenginliğinin insanı olduğunu vurgulayan Aşut, ancak nüfusun yüzde 50'sini kadınlar oluşturmasına rağmen, Türkiye'de kadınların iş gücüne katılımının yüzde 25'te kaldığına dikkat çekti. Kadınların hayatın içinde olmadıklarına, ekonominin ve üretimin yeterince parçası olmadıklarına işaret eden Aşut, "Çalışan kadınlarımızın ise hak ettikleri düzeyde olmadıkları bir gerçek. MTSO olarak, son yıllarda yaptığımız eğitim projelerinin büyük bir kısmının özellikle genç kızlarımıza ve kadınlarımıza yönelik sertifika kursları, kişisel gelişim ve mesleki eğitimler olması, odamızın konuya verdiği önemin bir göstergesidir. MTSO çatısı altında oluşturduğumuz İl Kadın Girişimciler Kurulu çalışmaları ile kadınlarımızı sadece bir çalışan olarak değil, bir işveren olarak, kentimizin zenginliği olan girişimcilerimiz olarak görmek istiyoruz. Çünkü iş gücüne katılım yüzde 25 olan kadınlarımızın girişimci oranı ise daha kötü, sadece 6-7 düzeyinde. Ülke olarak en büyük zenginliğimizi israf ederek dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi içine girmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Toplumsal anlamda cehaletin bir eseri olan, kadınlarımıza uygulanan her türlü şiddeti, ayrımcılığı şiddetle lanetliyoruz" diyen Aşut, Mersin iş dünyasının en büyük çatı örgütü olarak bu konuya hiçbir zaman duyarsız kalmadıklarının altını çizdi. Aşut, "Sosyal sorumluluğumuzun bir gereği olarak kadın sığınma evinden özellikle kadınlarımızın ve genç kızlarımızın yararlandığı toplum merkezlerine kadar birçok oluşuma destek verdik. Kurduğumuz ve binalarını yaptığımız bu merkezlerde genç kızlarımız meslek sahibi olurken, birçok kadınımız okuma yazma öğrendi, meslek kazandı, toplumun bir parçası olduğunu hatırladı. MTSO olarak çalışanların dağılımı anlamında kadın personelimizin fazlalığı bizler için bir gurur vesilesidir. Odamızda birçok önemli görev odamızın kadın çalışanlarına emanettir. Öte yandan, oda meclisimize ve yönetimimize de daha çok kadın üyemizin girebilmesi için her desteği veriyoruz. Bir toplumda kadınlar hak ettiği yerde değilse, o toplumun gerçek anlamda bir medeniyete sahip olduğu söylenemez. Bu anlamda, kadınlarımızı gerek çalışma yaşamında gerekse toplumsal anlamda hak ettikleri düzeye getirmek, hak ettikleri eğitime ulaşmalarını sağlamak, onları toplumda yüceltmek aslında medeniyetimizi, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yüceltmektir. Kadınlarımızın ülkemizin en büyük zenginliği olduğuna inanan MTSO olarak tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim