• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

AŞTİ’de Unutulan Eşyalar Sahiplerini Bekliyor

AŞTİ’de Unutulan Eşyalar Sahiplerini Bekliyor
Ankara'ya giriş ve çıkışta milyonlarca insanın uğrak noktası olan AŞTİ'de unutulan eşyalar, görenleri şaşkına çeviriyor.

Ankara'ya giriş ve çıkışta milyonlarca insanın uğrak noktası olan AŞTİ'de unutulan eşyalar, görenleri şaşkına çeviriyor. AŞTİ'de 2015 yılında yolcular, cep telefonundan bisiklete, çadırdan piknik tüpüne, araba tampon ve aküsünden televizyona kadar yüzlerce eşya unuttu.

Geçen yıl unutulan 437 eşyadan 186'sının sahiplerine teslim edildiğini belirten AŞTİ yetkilileri, "Vatandaşlar, "Eşyam kayboldu, gitti" diye düşünmesinler. Kayıp eşya veya eşyalar AŞTİ personeli tarafından bulunursa büromuza getirilip teslim edilir ve kaydı tutulur. Eşyanın sahibi olduğu belirten kişilere bazı sorular sorularak, emin olunduktan sonra eşyalar teslim edilir. Kaybolan eşyalar bizim personelimiz tarafından bulunmuşsa muhakkak sahiplerine ulaşır" dediler.

AŞTİ içinde cep telefonu, kimlik, gözlük, şemsiye, kitap, çanta, şapka gibi eşyaların unutulmasının alışılmış bir durum olduğunu belirten yetkililer, unutulan eşyalar arasında televizyon, bisiklet, çadır, tüp, araba tamponu ve aküsü, çeşitli ev aletleri türünden eşyalara da rastlanmasının dikkat çekici olduğunu söylediler. Yetkililer, unutulan eşyalar arasında çocuk piyanosu, saz, ney gibi müzik aletleri, evcil hayvan kafesleri, takım çantası gibi eşyaların da bulunduğunu ifade ettiler.

Yolcular tarafından unutulan veya düşürülen eşyalar, AŞTİ'de günlük temizlik ve bakım yapıldığı sırada veya güvenlik kontrolleri sırasında bulunduğunda önce danışmaya, ardından Kayıp Eşya Bürosu'na teslim ediliyor. Unutulan eşyaların kayıp eşya bürosunda teslim alınarak kayıtlarının tutulduğunu vurgulayan yetkililer, toplanan eşyaları sahiplerinin mesai saatleri içinde gelip alabileceklerini bildirdiler. Yetkililer, sahibi bulunmayan eşyaların, yasalar çerçevesinde 5 yıl boyunca saklandığını, unutulan yiyeceklerin ise bozulma durumlarına göre belli bir süre büroda bekletildiğini ifade ettiler.

AŞTİ’de Unutulan Eşyalar Sahiplerini Bekliyor

AŞTİ’de Unutulan Eşyalar Sahiplerini Bekliyor

AŞTİ’de Unutulan Eşyalar Sahiplerini Bekliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim