• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

AŞTİ’de Güvenlik Önlemleri Artırıldı

AŞTİ’de Güvenlik Önlemleri Artırıldı
ANKARA (İHA) – Ankara'da geçtiğimiz pazar günü meydana gelen terör saldırısının ardından günde 80 bin kişinin geçiş yaptığı Ankara Şehirlerarası...

ANKARA (İHA) – Ankara'da geçtiğimiz pazar günü meydana gelen terör saldırısının ardından günde 80 bin kişinin geçiş yaptığı Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nde (AŞTİ) güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartıldı. AŞTİ güvenlik görevlileri, giriş noktalarında yolcuları ve bagajlarını aradıktan sonra içeri alıyor.

Kızılay'da 13 Mart Pazar günü 35 vatandaşın hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı terör saldırısının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait BUGSAŞ Şirketi tarafından işletilen AŞTİ'de 24 saat üst seviye güvenlik uygulamasına geçildi. Ankara'ya gelen ve gidenlerin uğrak noktası olan AŞTİ'de kapı sayıları azaltılarak, kontroller daha etkin hale getirildi. AŞTİ'ye ANKARAY ile gelen yolcuların bagajları X-ray cihazından geçirilirken, yolcuların kendileri de kapı dedektöründen geçirilip üst araması yapılarak AŞTİ'ye alınıyor. AŞTİ özel güvenlik görevlileri, 550 bin metrekarelik toplam alanı bulunan AŞTİ'nin 140 bin metrekareye varan kullanım alanında teknolojik olarak gelişmiş ulaşım araçlarıyla yaya olarak devriye görevi yaparken, kullanım alanı olmayan inşaat ve yeşil alanlarda da gelişmiş kameralarla güvenlik kontrollerini gerçekleştiriyor. AŞTİ'ye araçla girilen yolda da güvenlik önlemlerini artıran AŞTİ güvenlik birimleri, araçların bagajlarını kontrol ederek geçişlerine izin veriyor.

AŞTİ güvenlik yetkilileri, yaya olarak araç yolundan gelen yolcuların da el dedektörüyle üst aramalarının yapıldığını, kapı dedektöründen geçmek istemeyen ve el dedektörüyle üstünü aratmayanların içeri alınmadığını ifade ettiler. Yetkililer, alınan güvenlik önlemlerinin vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacını taşıdığını ifade ettiler.

AŞTİ'de ticari faaliyette bulunan otobüs firmaları da alınan güvenlik önlemlerinden memnun olduklarını kaydettiler. Bir özel otobüs şirketinin yetkilisi olan Ufuk Bababalım, AŞTİ'de son dönemde artırılan güvenlik önlemlerinden yolcuların da bir şikayetinin olmadığını belirttiler.

AŞTİ’de Güvenlik Önlemleri Artırıldı

AŞTİ’de Güvenlik Önlemleri Artırıldı

AŞTİ’de Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim