• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Astam 5’inci Sempozyumunu Gerçekleştirdi

Astam 5’inci Sempozyumunu Gerçekleştirdi
Anadolu Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ASTAM) tarafından düzenlenen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümleri...

Anadolu Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ASTAM) tarafından düzenlenen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümleri akademisyenlerinin bir araya gelerek çalışmalarını sunduğu sempozyumun 5'incisi, bu yıl Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Taciser Tüfekçi Sivas Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Düzenlenen sempozyuma Edebiyat Fakültesi öğretim üye ve elemanları, öğrenciler ve diğer ilgililer katıldı. Sempozyumla ilgili bilgi veren Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı, ASTAM'ın Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü akademisyenleri tarafından ortaklaşa yürütülen bir merkez olduğunu bildirdi.

Alanyalı, Anadolu Üniversitesi'nin artık araştırmalar üzerinde söz sahibi olmaya başladığını vurguladı. Alanyalı, "İki bölümümüzde bulunan araştırma görevlilerinin yapmış oldukları çalışmaları en azından hem bilimsel ortamda birbirleri arasında paylaşması hem de bölümde mevcut olan öğrencilere çalışmaların tanıtılması olarak görülmesi gerekir. 5 yıldır yapılıyor artık bir gelenek haline geldi. Devamının da geleceğini düşünüyoruz. Burada önemli olan nokta, artık Anadolu Üniversitesi de arkeoloji ve sanat tarihi araştırmaları üzerinde söz sahibi olmaya başladı. Üniversitemiz Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümlerinin çalışmaları, Şarhöyük, Karacahisar, Eskişehir çalışmaları, Afyon'daki Amorium ya da Antalya'daki Side ve Olympos kazılarıyla aslında yalnızca bölge ölçeğinde değil, bölgenin dışında da önemli merkezlerde araştırma yaptığını ve Türk Arkeolojisi ve Türk kültür varlıklarına katkısının büyük olduğunu gösteriyor. Bu merkezler gerçekten küçük merkezler değil. Aynı zamanda önemli merkezlerdir ve bu çalışmalar Türkiye'nin tarih öncesine ya da daha sonraki dönemlerine ışık tutacak çalışmalardır" dedi.

"2004'TEN İTİBAREN TÜM ANADOLU COĞRAFYASINI ELE ALIYORUZ"

ASTAM'ın tarihi hakkında bilgi veren ASTAM Müdürü ve Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Altınsapan ise, şöyle konuştu:

"Merkezimiz 1991 yılında Arkeoloji ve Sanat Tarihi Araştırma Merkezi olarak kuruldu. 2004 yılında ise biz bunda uygulama merkezi de olsun istedik ve yeniden yeni bir yönetmelik hazırladık. 2004 yılında ASTAM olarak faaliyetine başladık. İlk kurulduğunda sadece Frigya Bölgesi'ni ele alıyorduk. 2004'ten itibaren bütün Anadolu coğrafyasını ele almaya başladık. Özellikle üniversitenin desteklediği kazılar olan Şarhöyük, Amorium, Side, Olympos ve Karacahisar'ın dışında yapılan arkeoloji ve yüzey çalışmalarının yer aldığı ve bunların dışında bilimsel araştırmaların yer aldığı bildirilerden oluşan bu toplantıyı periyodik olarak yapıyoruz. Her yıl yaklaşık aynı aylarda yapıyoruz. Öğrenciler, öğretim üyeleri ve bu tür konularla alakalı çalışmaları olanlar katılıyorlar."

Astam 5’inci Sempozyumunu Gerçekleştirdi

Astam 5’inci Sempozyumunu Gerçekleştirdi

Astam 5’inci Sempozyumunu Gerçekleştirdi

Astam 5’inci Sempozyumunu Gerçekleştirdi

Astam 5’inci Sempozyumunu Gerçekleştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim