• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

AŞT ‘Para’ ile perdelerini açıyor

AŞT ‘Para’ ile perdelerini açıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (AŞT) yeni sezonunu "Necip Fazıl Kısakürek'in yazdığı "Para" ile açıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (AŞT) yeni sezonunu "Necip Fazıl Kısakürek'in yazdığı "Para" ile açıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2016-2017 tiyatro sezonu için perdelerini 27 Ekim Perşembe günü açıyor. Yeni sezonda "Okyanusta Bir Su Damlası Gibi", "Her Limanda Aşkın Komedisi", "Para", "Huysuz" gibi birbirinden keyifli yeni oyunlar Antalyalı sanatseverlerle buluşacak. Geçen sezon seyircilerin büyük beğeniyle takip ettiği; Geç Kalanlar, Kurnaz, Tarla Kuşuydu Juliet, Oyun Oyun İçinde adlı yetişkin oyunları da sahnelenmeye devam edecek. Ayrıca Değiştirilmiş Çocuk, Sır, Küçük Karabalık ve Özgürlüğe Kaçış adlı çocuk ve gençlik oyunları yeniden AŞT sahnesinde olacak.

Para AŞT sahnesinde

Geçtiğimiz sezon kendi sahnesinde 189 gösterimde yaklaşık 45 bin izleyiciyi ağırlayan Antalya Şehir Tiyatroları, yeni sezon açılışını üstat Necip Fazıl Kısakürek tarafından yazılan "Para" adlı oyun ile yapacak. "Para" da bir banka patronu olan O'nun, ailesinin ve çevresinin hikayesi anlatılıyor. "Para" 27 Ekim Perşembe, 28 Ekim Cuma saat 20.00'de ve 29 Ekim Cumartesi saat 14.00 ve 20.00'de Şehir Tiyatrosu sahnesinde izleyici karşısına çıkacak.

Sözsüz çocuk oyunu

Ekim ayı içinde seyirci ile buluşacak olan ilk çocuk ve gençlik oyunu ise Dünya Prömiyerini Hindistan'da yapan "Okyanusta Bir Su Damlası Gibi" olacak. Danimarkalı sanatçı Jaques Mathiessen tarafından yazılan ve yönetilen oyunda, her sene göç eden kuşlar gibi okyanusu geçerek daha iyi bir hayat arayan beş adamın traji-komik hikayesi anlatılıyor. Büyük umutlarla yola koyulan bu beş kişi için ne yazık ki işler pek de planladıkları gibi gitmiyor ve kendilerini bir anda ıssız bir adada, baş başa yalnız ve yardımsız halde buluyorlar. Tamamen beden diline dayalı, sözsüz bir performans olan "Okyanusta Bir Su Damlası Gibi" 30 Ekim Pazar günü 13.00 ve 15.00'te sahnede olacak.

Her limanda aşkın komedisi

2016-2017 Tiyatro sezonunda dünya çapındaki festivallere geçmiş yıllara oranla daha fazla ağırlık vermeyi planlayan Antalya Şehir Tiyatroları bu amaçla daha önce denenmemiş, farklı eserleri de repertuarına alıyor. Commedia dell'arte'nin dünya üzerindeki sayılı ustalarından olan Antonio Fava'nın 17. Yüzyıl Napoli hikayelerinden derleyerek sahneye koyduğu "Her Limanda Aşkın Komedisi" bu yönüyle öne çıkan bir oyun. Olayların sırasıyla Napoli'de başlayıp Yunan adası Kokorikos'ta ve Trabzon'da devam ettiği oyunda birbirini seven ve görünüşte bir araya gelme umudu pek bulunmayan iki genç çiftin kavuşma macerası anlatılıyor.

Huysuz 3 Kasım'da izleyiciyle buluşacak

2016-2017 sezonunda izleyici karşısına çıkacak olan bir diğer yeni yetişkin oyunu ise "Huysuz" olacak. İlk gösterimi 3 Kasım 2016 Perşembe akşamı 20.00'de yapılacak. Usta tiyatro adamı Engin Alkan tarafından Moliere'in Zoraki Nikah, Cimri, Hastalık Hastası, George Dandin ve Teodor Kasap'ın yazardan Türkçe adaptasyonu olan İşkilli Memo oyunlarının bir derlemesi olarak yazılan ve yönetilen Huysuz'da mizah ve komedi unsurları da en üst seviyede sunuluyor.

Kurnaz festival yolcusu

Diğer yandan Alexander Iliev tarafında yazılan ve yönetilen bir önceki sezonun oyunu "Kurnaz"ı da bu sezonda ağırlıklı olarak festivallere yollamayı planlayan Antalya Şehir Tiyatroları, aynı oyunu Antalya sokaklarında da izleyicilerle buluşturacak.

Konuk tiyatro Nilüfer Belediyesi

Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda da "Konuk Tiyatrolar" projesine devam eden Antalya Şehir Tiyatrolarının yeni sezondaki ilk konuğu Kasım ayında Bursa Nilüfer Belediyesi Tiyatro Ekibi olacak. Hagop Baronyan tarafından yazılan "Şark Dişçisi" adlı oyunla 23 ve 24 Kasım'da sahne alacak olan Nilüfer Belediyesi Tiyatro Ekibinde yönetmenliği Antalyalı sanatseverlerin de yakından tanıdığı bir isim olan Engin Alkan yapıyor. Oyunda tarihin belirsiz bir zamanından çıkıp gelen gezici bir tiyatro kumpanyası, zamanın İstanbul Ermenileri, birbirini aldatan eşlerin, kavuşamayan aşıkların hikayesi anlatılıyor.

AŞT ‘Para’ ile perdelerini açıyor

AŞT ‘Para’ ile perdelerini açıyor

AŞT ‘Para’ ile perdelerini açıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim