• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

ASP İl Müdürü Yurt: Koruyucu aile sayısını artıracağız

ASP İl Müdürü Yurt: Koruyucu aile sayısını artıracağız
Aile ve Sosyal Politikalar(ASP) Erzurum İl Müdürü Abdullah Yurt, il genelinde 24 koruyucu aile bulunduğunu belirterek, bu ailelerin yanında 28 çocuğun yerleştirildiğini...

Aile ve Sosyal Politikalar(ASP) Erzurum İl Müdürü Abdullah Yurt, il genelinde 24 koruyucu aile bulunduğunu belirterek, bu ailelerin yanında 28 çocuğun yerleştirildiğini açıkladı.

ASP İl Müdürü Yurt, devlet korumasındaki çocukların koruyucu aile yanında mutlu olduğunu söyledi. Yurt, Erzurum'daki koruyucu aile sayısını arttırmak için çalıştıklarını ifade etti. Modern toplumlarda koruyucu aile bilincinin yaygın olduğunu belirten Yurt, hedeflerin yıl sonuna kadar koruyucu aile sayısını 50'ye çıkarmak olduğunu dile getirdi.

Devlet korumasındaki çocukların yurt ortamından uzaklaştıkça sosyalleştiklerine vurgu yapan Abdullah Yurt şöyle konuştu, "Erzurum'da 24 koruyucu ailenin yanında 28 çocuğumuz kalıyor. Bu rakamı artırmak için gayret sarf edeceğiz. Koruyucu aile olma bilinci daha da gelişmelidir. Erzurum'da son yıllarda koruyucu aile sayısı artıyor. Sosyal devlet gereği artık devlet korumasındaki çocuklarımız yurt modelinden uzaklaştırılacak çocuklarımız yuva modelinde barınma imkânının yanında, koruyucu aileden yararlanma imkanı, ev tipine uygun mekanlarda yetişme imkanı ve evlat edindirme yoluyla yetişme imkanı bulacak. Hedefimiz yıl sonuna kadar koruyucu aile sayısının 50'ye ulaşması. Ayrıca, sosyal hizmet ve sosyal yardımı tek çatıda birleştirerek müreffeh aile ortamı oluşturmak." dedi.

Erzurum'da koruyucu aile konusundaki farkındalığı artıracaklarını da sözlerine ekleyen Yurt, "Anne, babalar çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için çaba harcarlar. Ancak yaşam her zaman düşünüldüğü gibi olmayabilir. Bazı aileler zihinsel, bedensel, ya da psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının gereksinimini karşılayamaz hale gelebilmektedirler. Böyle durumlarda, çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Koruyucu aile olmak, oldukça kutsal ve anlamlı bir sorumluluk. Bu bilinci artırmanın gayretinde olacağız. Koruyucu aile konusundaki çalışmalarımız çerçevesinde bazı alış veriş merkezlerinde farkındalık standı açacağız." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim