• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

ASO Başkanı Özdebir: “Özel Sektör Katılımıyla İhracat Stratejisi Güncellenmeli”

ASO Başkanı Özdebir: “Özel Sektör Katılımıyla İhracat Stratejisi Güncellenmeli”
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, "Sektörel ve bölgesel bağımlılıktan kurtulmak ve rekabet edebilecek alanları belirlemek amacıyla...

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, "Sektörel ve bölgesel bağımlılıktan kurtulmak ve rekabet edebilecek alanları belirlemek amacıyla özel sektör katılımıyla ihracat stratejisi güncellenmeli, ihracat teşvik mevzuatıyla ilgili tüm kuruluşların koordinasyonu sağlanarak revize edilmelidir" dedi.

ASO gündem toplantılarının 25.'si, Eximbank Genel Müdür yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan ASO Başkanı Özdebir, Türkiye'nin ihracat pazarlarındaki ve dünya ekonomisindeki gelişmeleri değerlendirdi. Özdebir, "2016 yılındaki performansın ihracat pazarlarındaki ve dünya ekonomisindeki gelişmelerden etkileneceği de aşikâr. 2014 yılında ihracatımız 157,5 milyon dolarken, 2015 yılında yüzde 9.3 azalarak yüzde 44 milyar dolar olarak gerçekleşti. Dünya ticaret hacmindeki artışın yavaşlaması, güneyimizdeki ihracat pazarlarında yaşanan savaşlar ve en büyük ticaret ortağımız AB'deki büyümenin yavaş seyretmesi ihracatımızdaki düşüsün nedenleri arasındadır. Önümüzdeki birkaç yıl daha ihracattaki düşüş devam edecek. Bu nedenle ihracatımızdaki gelişmeyi frenlemek için devletin ihracatımıza ihracatçımıza destek olması gerekiyor" dedi.

Küreselleşmenin ihracat üzerindeki olumsuz etkilerine de değinen Özdebir, "Sektörel ve bölgesel bağımlılıktan kurtulmak ve rekabet edebilecek alanları belirlemek amacıyla özel sektör katılımıyla ihracat stratejisi güncellenmeli, ihracat teşvik mevzuatıyla ilgili tüm kuruluşların koordinasyonu sağlanarak revize edilmelidir. Eximbank'ın ihracatın itici gücü haline gelebilmesi için kaynak yapısı güçlendirilmeli, bürokratik işlemler azaltılarak basitleştirilmeli ve özellikle teminat sorununu kolaylaştırıcı önlemler alınmalıdır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim