• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Asmek’te Toplu Ulaşım Esnafına Eğitim

Asmek’te Toplu Ulaşım Esnafına Eğitim
Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim(ASMEK) merkezlerinde, toplu ulaşım sürücülerine, mesleki yeterlilik, güvenli araç kullanımı, sürüş psikolojisi ve uyum...

Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim(ASMEK) merkezlerinde, toplu ulaşım sürücülerine, mesleki yeterlilik, güvenli araç kullanımı, sürüş psikolojisi ve uyum odaklı 112 saatlik eğitim veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada hizmet kalitesini yükseltmek ve sektöre istihdam sağlamak için ASMEK bünyesinde açtığı "Toplu Ulaşım Sürücü Eğitim ve Meslek Edindirme" kursları sürüyor. Türkiye'ye örnek olan kurslarla sürdürülebilir ve kaliteli ulaşım hizmeti sağlanması amaçlanıyor. Atatürk ASMEK, Kepez ASMEK ve Konuksever ASMEK merkezlerinde verilen kurslara, toplu ulaşım sürücüleri yoğun ilgi gösteriyor.

SERTİFİKA ALIYORLAR

Sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki grup halinde verilen ve toplamda 112 saatlik eğitim programında kursiyerler, mesleki yeterlilik, güvenli araç kullanımı, sürüş psikolojisi ve uyum odaklı eğitim alıyor. Kurs tamamlandığında 2016 yılı sonunda ulaşım sektörüne bin 500 eğitimli sürücü kazandırılmış olacak. Üç ay süren eğitimin sonunda kursiyerler, MEB onaylı "Toplu Taşım Sürücü Sertifikası" almaya hak kazanıyor. Eğitmenler eşliğinde verilen derslerin yanında kursiyerler için seminerler de düzenleniyor.

EĞİTİMİN FARKINI GÖRÜYORUZ

Eğitimden çok memnun olduklarını belirten toplu taşıma esnaflarından kursiyer Ramazan Koca, "Burada almış olduğumuz eğitimlerin faydasını direksiyon başına oturduğumuz zaman hemen görüyoruz. Kursa başlamadan önce ve başladıktan sonraki farkları bizzat yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'ne şoför esnafına böyle bir eğitim olanağı sağladığı için teşekkür ederiz" diye konuştu.

SÜRÜCÜ KOLTUĞUNA DAHA BİLİNÇLİ OTURUYORUZ

Toplu taşıma esnaflarından Ali Bora da kursta sürüş eğitimi, ilk yardım eğitimi ve iş güvenliği gibi eğitimler aldıklarını belirterek, "Öğrenmemiz gereken birçok konu varmış. Gün içerisinde sürücü koltuğuna oturduğumuz da bu eğitimlerin etkisini görüyoruz, öncesi ve sonrasıyla karşılaştırmasını yapıyoruz. Örneğin trafikte daha sakin olmamız gerektiğini, ani tepkiler vermekten kaçınmak zorunda olduğumuzu ve acil durumlarda nasıl davranmamız gerektiğini öğreniyoruz" diye konuştu.

Kursiyerlere iş güvenliği ve işçi sağlığı eğitimi veren Kevser Üresin, meslek hastalıkları, iş kazalarında neler yapılması gerektiği, acil durumlarda nelere dikkat edilmesi konusunda toplu ulaşım esnafını bilgilendirdiklerini ifade etti.

Asmek’te Toplu Ulaşım Esnafına Eğitim

Asmek’te Toplu Ulaşım Esnafına Eğitim

Asmek’te Toplu Ulaşım Esnafına Eğitim

Asmek’te Toplu Ulaşım Esnafına Eğitim

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim