• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

“Aşmak İçin Hareket” SEKA Park’tan Başladı

“Aşmak İçin Hareket” SEKA Park’tan Başladı
Türkiye Beyazay Derneği'nin başlattığı ve Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde düzenlenen "Aşmak İçin Hareket" kampanyası kapsamında, Kocaeli'nin sahil...

Türkiye Beyazay Derneği'nin başlattığı ve Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde düzenlenen "Aşmak İçin Hareket" kampanyası kapsamında, Kocaeli'nin sahil kesimi SEKA Park'ta yürüyüş düzenlendi.

Türkiye Beyazay Derneği'nin başlattığı ve Cumhurbaşkanlığının himayesinde "Aşmak İçin Hareket" kampanyası için SEKA Park'ta yürüyüş düzenledi. Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Başkan Danışmanı Nermin Tol, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler eşlik etti.

SEKA Park'tan Uçurtma tepesine kadar süren yürüyüş sonrası açıklamalar yapan Başkan Karaosmanoğlu, "Engelli kardeşlerimiz bizim hayatımızın, toplumumuzun, ailemizin ve gövdemizin bir parçasıdır. Hayatın bir gerçeği bu hepimiz bir engelli olabiliriz. Ancak önemli olan gönülde ve beyinde engel olmamasıdır" dedi.

Türkiye Beyazay Derneği'nin engelli vatandaşların kaynaşmasına dönük "Aşmak İçin Hareket" kampanyasını çok önemsediğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Biz engelli kardeşlerimiz için önünde ne tür engeller varsa biz belediyeler olarak o tür engelleri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Ulaşım konusunda görme engellilerin işaretli yollarla yollarını daha rahat bulabilmesi için çalışma yaptık. Aslında gönüllerde ve beyinde engel olmamalıdır. İnsan her türlü engeli aşmak için yaratılmıştır. Önümüzde pek çok engel olabilir bu hepimiz içinde geçerlidir. Engelli kardeşlerimizin önünde ki engelleri biz ortadan kaldıracağız. Onlar da yürekleriyle harekete geçerek engelleri ortadan kaldıracaklar" diye konuştu.

Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva'da yaptığı açıklamada, "Bu etkinlikler çerçevesinde insanlar bir birlerini daha çok tanıma fırsatı bulacaklar. Bir birlerini anlayacaklar ve kendilerinin özelliklerinin farkına varacaklar. Engellilerle nasıl iletişim kuracaklarını öğrenecekler. Dolayısıyla bir birlerini anlamış olacak ve yavaş yavaş ön yargılar ortadan kalkmış olacaktır dediler. Bizde buna dönük faaliyetler yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yürüyüşe geçen katılımcılar, SEKA Park'ın başından başlayan yürüyüşü uçurtma tepesinde sonlandırdılar.

“Aşmak İçin Hareket” SEKA Park’tan Başladı

“Aşmak İçin Hareket” SEKA Park’tan Başladı

“Aşmak İçin Hareket” SEKA Park’tan Başladı

“Aşmak İçin Hareket” SEKA Park’tan Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim