• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

“Aşmak İçin Hareket” Protokol İmza Töreni

“Aşmak İçin Hareket” Protokol İmza Töreni
Türkiye Beyazay Derneği'nin, Cumhurbaşkanlığı himayesinde başlattığı "Aşmak İçin Hareket" kampanyasının Samsun protokol imza töreni yapıldı.

Türkiye Beyazay Derneği'nin, Cumhurbaşkanlığı himayesinde başlattığı "Aşmak İçin Hareket" kampanyasının Samsun protokol imza töreni yapıldı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 22. ve 23. Dönem AK Parti Milletvekili Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt "Engelleri Spor Yıkacak", "Aşmak İçin Hareket" kampanyasının tanıtımı için Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme Rehabilitasyon Merkezi'nde bir araya geldi.

AYVA: "İNSANLARIN YÜZDE 90'DAN FAZLASI ENGELLİLER HAKKINDA BİR ŞEY BİLMİYOR"

Projenin tanıtım konuşmasını gerçekleştiren 22. ve 23. Dönem AK Parti Milletvekili Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, "Bütün bu kampanyalar hem engelli insanların hem de engelsiz insanların sahiplenmesi gereken bir kampanyadır. Bu milletin ihtiyacının doğurduğu bir kampanyadır. Bu kampanya bir araştırma sonrasında doğru. Yapılan bir araştırmaya göre insanlara, "engelli komşunuz olmasını ister misiniz?" diye sormuşlar. İnsanlardan yüzde 70'i "istemeyiz" demişler. Yüzde 80'i "aynı iş yerinde çalışmayız" demiş. Yüzde 57'si de "çocuğumun sınıfında engelli bir öğrenci istemeyiz" demiş. Bu acı bir tablo. Ama bize yakışan suçlamak, kızmak değil. Bize yakışan bu insanlar neden engelliler hakkında böyle düşünüyor diye araştırma yapmak. Biz de bunun sebebini araştırdık. Bu çok acı bir tablodur. Bu insanı canından edecek bir tablodur. Türkiye'de yaşanan bir olayda emekli bir polis memuru, "ben öldükten sonra çocuğum rezil olacak" diye beylik tabancası ile otistik çocuğunu öldürüyor, kendisi de intihar ediyor. Bu konulardan sonra bir araştırma yaptık ve insanların yüzde 90'dan fazlası engelliler hakkında bir şey bilmiyor. Başlattığımız bu kampanya ile bu sorunların önüne geçmek istiyoruz" dedi.

VALİ ŞAHİN: "ENGELLİLER BİZE EMANET"

Engelliler için herkesin bir şeyler yapması gerektiğini belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Bundan seneler önce engellilerin yola çıkması bile yadırganıyordu. Hatta evlerinde oturtulması yönünde özel çabalar sarf ediliyordu. Ama bazı durumlarda engelliler ile olan bağ aşka dönüşüyor. Ayrıca bunlar bize emanet. Allah dileseydi hepimizi erkek, bayan ya da hepimizi yüzde 100 sağlıklı insanlar olarak yaratabilirdi. Biz bunlara aramızda bir çeşit, bir renk olarak bakmamız gerekiyor. Arkadaşlarımızın yaşadığı bu dünyalarına katkı sağlamamız gerekiyor. Aşmak İçin Hareket projesi için hiçbir şey yapmıyorsak yerimizde zıplayacağız. Arkadaşlarımızı bulunduğu yerden farklı bir yere taşımamız gerekiyor. Bu da sporla, kültürel faaliyetlerle ve eğitim ile olur. Bunları yaptığınız zaman göreceksiniz ki engelliler hem ekonomiye hem kendilerine ve çevrelerine çok ciddi katkılar sağlayacaklardır" diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ: "SOSYAL DEVLET OLMA YÖNÜNDE CİDDİ ADIMLAR ATTIK"

Projeye katkı vermenin mutluluk verici olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Engelli camiamızın terapisi ve toplumla entegre olmasını sağlamaya yönelik olan proje ve programlardan en etkili olabileceklerin bir tanesinin mutlaka engellilere spor alt yapısını teşvik edecek olan bir politika izlememiz gereğinden doğan bir talimatı hayata geçirmek üzere buradayız. Bir devlet demokratik bir devlet olabilir. Daha sonra en önemli hedeflerinden bir tanesi de hukuk devleti olmaktır. Ama Türkiye Cumhuriyeti son 12-13 yıl içerisinde demokratik hukuk devleti olmanın yanı sıra sosyal devlet olma yönünde ciddi anlamda mesafeler kat etmiştir. Sadece Samsun'da 149 bin engelli olduğunu öğrenince, bir sosyal devletin aslında toplumun bu kadar geniş bir kesimine yönelik çok daha fazla dinamikleri, aktiviteleri harekete geçirerek toplumun bu kesimini diğer kesimlerle bütünleşik hale getirmeyi yönelik çaba içerisinde olmasını gösteriyor diye düşünüyorum. Bir yerel yönetici olarak bu konuda yapılması gereken şeylerin hayata geçirilmesi yönündeki katkıyı vermekten çok mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Dernek başkanları ve spor kulübü başkanlarına ricada bulunan Başkan Yılmaz, sözlerine öyle devam etti: "Bizler şüphesiz devletimizin bu sosyal politikaları konusunda duyarlıyız ve duyarlı olmaya devam edeceğiz. Duyarlı olmasak, görevlerimizi gereğince yerine getirmemiş durumuna düşeriz. O bakımdan mutlaka bu duyarlılık içinde oluruz ve olacağız. Ama bizim bu duyarlılığımızı sizlerin teşvik etmesi lazım. Bizler bu hassasiyet yanında gündemimizdeki başka konularla da uğraşırken hemen eteğimizden çekip, elimizi tutarak unutturmayın. İsteklerinizi ertelemeyin. Bizimle olan iletişim yeteneğinizi ve ilişki sermayenizi en üst seviyede kullanın. Bunu kullanmadığınız takdirde bizi yönetenler unutmasın, gereğini yapsın diye bir yerlerde oturursanız, ihmal edilebilirsiniz. Bu yöneticinin kötü niyetinden dolayı değil, başka gündemlere yoğunlaşmış olmasından kaynaklanabilir. Taleplerinizi unutturmamanız için ilişki sermayenizi etkin bir şekilde kullanmasını istiyoruz."

'Aşmak İçin Hareket" projesinin Samsun protokolü imza törenine ayrıca Canik Kaymakamı İlhan Turgut, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, dernek ve spor kulübü başkanlarıyla sporcular katıldı.

Konuşmaların ardından Aşmak İçin Hareket protokolü imza töreni gerçekleşti.

“Aşmak İçin Hareket” Protokol İmza Töreni

“Aşmak İçin Hareket” Protokol İmza Töreni

“Aşmak İçin Hareket” Protokol İmza Töreni

“Aşmak İçin Hareket” Protokol İmza Töreni

“Aşmak İçin Hareket” Protokol İmza Töreni

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim