• BIST 9548.09
  • Altın 2495.517
  • Dolar 32.4859
  • Euro 34.5384
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Aslan Bilgi: Çaltıdere Yat Üretim Merkezi yatırımcıları bekliyor

Aslan Bilgi: Çaltıdere Yat Üretim Merkezi yatırımcıları bekliyor
İzmir Tekne ve Yat İmalatçıları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (YATEK) Başkanı Aslan Bilgi, Milli Emlak ile Çaltıdere Yat Kooperatifi arasında ön izin sözleşmesi yapıldığını açıkladı.

İzmir  Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Dairesi Başkanlığı ile geçtiğimiz hafta Cuma günü (22.01.2016) yapılan ihalede  Defterdarlık onayıyla  S.S. Yat ve Tekne İmalatçıları Endüstrisi Toplu İşyeri Yapı Kooperatifine 1 (bir) yıl süreli ön izin verildi. 

Türkiye'nin yüksek oranda ihracat potansiyeline sahip olduğu tekne ve yat sektöründe İzmir merkez olacak. İzmir Tekne ve Yat İmalatçıları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (YATEK) Başkanı Aslan Bilgi, Türkiye'nin yüksek oranda ihracat potansiyeline sahip olduğu tekne ve yat sektöründe İzmir'i bir merkez haline getirecek projede son aşamaya gelindiğini açıkladı. Bilgin İzmir  Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Dairesi Başkanlığı ile geçtiğimiz hafta Cuma günü (22.01.2016 tarihinde Cuma günü saat 10:00 ‘da) yapılan ihalede  Defterdarlık makamının olurları ile  S.S. Yat ve Tekne İmalatçıları Endüstrisi Toplu İşyeri Yapı Kooperatifine 1 (bir) yıl süreli ön izin verildiğini belirtti. 

Bin 200 dönümlük arazi

YATEK Başkanı Aslan Bilgi, yat üretim merkezinin  bin 200 dönüm büyüklüğündeki araziye kurulacağını ve 130 adet imalat atölyesi Türkiye' nin Avrupa’ya açılan kapısı konumunda olma dolayısıyla ülke ekonomisine katkı sağlayacak bir proje olduğunu   ve  yat üretim merkezinin Türkiye'nin en büyük ve dünyanın sayılı merkezlerinden biri olacağını ifade etti.

Denizcinin ilk adresi olacak

Kurulacak yat üretim merkezinin Ege Bölgesi'nde sektörün önünü açacağını ifade eden YATEK Başkanı Aslan Bilgi, "Çaltıdere Yat Üretim Merkezi Projesi, tekne ve yat imalatında Türkiye'ye basamak atlatacak ve bölgeyi Kuzey Ege Limanlar ve Marinalar Projesi'nde olmazsa olmaz bir bölge haline getirecek. Buraya Avrupa'dan da mega yatlar bakım için gelecek. 2 metre ile 80 metreye kadar yatların ve teknelerin bakımı ve üretimi yapılacak. Kuru havuzu, kızak sistemi, travel lift sistemleri ile bot şov fuar alanının da olduğu tekne ve yat sektöründe birinci tedarik adresi olacak" dedi. 

3 bin kişiye istihdam

Mega yat üretiminde Türkiye'nin dünya liderliğine oynadığını ve dünyada üçüncü sırada yer aldığını belirten Bilgi, "Burası dünya çapında bir yer olacak. En az 3 bin kişiye istihdam sağlayacak olan merkez aynı zamanda gemi inşa mühendisliğinde okuyan öğrenciler için önemli bir staj alanı olacak" dedi.

Aslan Bilgi, projenin hayata geçmesiyle dünyadaki büyük tur şirketlerinin ellerindeki kıymetli yatları bakımı için Türkiye'ye yönlendireceklerini söyledi.

aslan-bilgin-proje-denizhaberajansi-670-1.jpg

Deniz Haber Ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim