• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Aslan 10'la vuracak

Aslan 10'la vuracak
25 Ağustos'ta oynanacak Süper Kupa finalinde sahaya süreceği 9 kişinin ismini yazan İtalyan hoca, stoper ve sol açıkta da son kararını verdi. Semih'in partneri Chedjou olacak, sol açık Yasin'e emanet. Esas görev ise Sneıjder'e düşüyor.

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, 25 Ağustos’ta Manisa’da Fenerbahçe ile oynanacak Süper Kupa finalinin 11’ini ve taktiğini belirledi, provalara başladı. İtalyan hocanın kafasındaki tek soru  işareti, stoper ve sol açıkla ilgiliydi. Zira sahaya en fazla 5 yabancı sürebilecek olan 57 yaşındaki teknik adam, Muslera, Telles, Melo ve Sneijder’le birlikte ya da Chedjou’yu ya da Bruma- Amrabat ikilisinden birini tercih edecekti. Prandelli tercihini Chedjou’dan yana kullandı. Savunmada Semih’in partneri olarak Kamerunlu oyuncuyu belirleyen tecrübeli hoca, sağ bekte sakatlığı düzelen Veysel Sarı’yı görevlendirecek.

İş yeni transfere düştü

Bu nedenle sol önde Kayseri Erciyesspor’dan transfer edilen Yasin Öztekin şans bulacak. Prandelli, bu iki bölge dışında kalan 9 ismi daha önceden seçmişti. Takımını 4-2-3-1 düzeniyle sahaya sürecek olan deneyimli çalıştırıcı, kalede Muslera, savunmada Veysel, Semih, Chedjou ve Telles, orta sahada Selçuk ile Melo, sağ açıkta Olcan, sol açıkta Yasin Öztekin, forvet arkasında Sneijder ve ileride Burak Yılmaz’la galibiyet arayacak. 

Bekleri çıkarmayacaklar

Bu arada Prandelli, oyun planını da belirlemiş durumda. İtalyan hoca, Fenerbahçe’yi Wesley Sneijder’le yıkacak. Hücum varyasyonlarını onun üzerinden yürütmeyi düşünen Prandelli, kanatlardan Yasin ve Olcan’ın yapacağı presle, Fener’in en tehlikeli oyuncularından olan iki bekinin ileri çıkmasını engelleyecek.

15 dakikalık görüşme yaptı

Burak Yılmaz da, Selçuk ve Melo topu her kaptığında Bruno Alves gibi ağır bir stoperi olan Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkarak pozisyon arayacak. Selçuk’tan sonra ikinci kaptanlık konumuna getirilen Wesley Sneijder’le dün 15 dakika kadar süren bir görüşme yapan Prandelli, Hollandalı öğrencisinden sorumluluk almasını ve tıpkı Dünya Kupası’nda olduğu gibi koşmasını talep etti. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim