• BIST 9772.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

ASKON Diyarbakır Şubesi Genişletilmiş İstişare Toplantısı Yaptı

ASKON Diyarbakır Şubesi Genişletilmiş İstişare Toplantısı Yaptı
Anadolu Aslanları İş Adamları (ASKON) Derneği Diyarbakır Şubesi genişletilmiş istişare toplantısını dernek merkezlerinde yaptı.

Anadolu Aslanları İş Adamları (ASKON) Derneği Diyarbakır Şubesi genişletilmiş istişare toplantısını dernek merkezlerinde yaptı.

Toplantıda bölge ve ülke genelindeki siyasal, sosyal ve ekonomik gelişmeler değerlendirildi. Toplantıda İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama şiddetle ve nefretle kınanırken, hayatını kaybedenlerin acısının paylaşılarak yaralılara da acil şifalar temennisinde bulunuldu. Terör ve şiddetin hiç bir haklı ve mazur görülebilecek tarafının olmadığı, son dönemlerde sivilleri hedef alan saldırı ve eylemlerin insanlık suçu olduğu dile getirildi. Terör ve şiddetin karşısında bütün vatandaşların, tüm siyasi partilerin, STK'ların ve toplumun diğer aktörlerinin amasız, fakatsız, lakinsiz şekilde toplumun beklentilerini karşılayacak şekilde tutum birliği içerisinde hareket etmesi gerektiği belirtildi. Ülkenin sıkıntılı ve kritik bir süreçten geçtiğinin altı çizilirken konjöktürel tutum ve davranışların ülkenin geleceğini de tehlikeye düşürdüğü tespiti yapıldı. 78 milyon vatandaşın terör ve şiddet ile yaşamasının önüne geçilmesi ve tüm vatandaşların can ve mal güvenliğinin bir an önce sağlanması gerektiği belirtildi. Son dönemde özellikle bölgemizde gelişen olaylarda vatandaşların yerlerini terketmeleri, işlerini kaybetmeleri ve oluşan güvensizlik ortamının bir an önce düzeltilmesi gerektiği dile getirildi. Hendeklerin, barikatların, bombaların hiç soruna çözüm getiremeyeceği tespiti yapılarak bu yöntemlerin olsa olsa sorunları daha da derinleşmesine neden olacağı tespiti yapıldı. Hendek, barikat ve bombalama gibi çatışmaların şiddetini artıran ve güvensiz bir ortama neden olan yöntemlerin bir an önce terk edilmesi gerektiği öncelikli talepleri olduğu dile getirildi. Çatışmaların yoğun olduğu Sur, Cizre, Yüksekova, Nusaybin ve Bağlar gibi yerleşim yerlerinde vatandaşların barınma, eğitim, sağlık, iaşe, güvenli iş olanağı ve esnafları da kapsayacak şekilde maddi zararların bir an önce giderilmesi için hükümetin hızlı ve etkili hareket etmesi de önemli olduğu belirtildi. Toplantı sonunda Şube Başkanı Avukat Aydın Altaç, tüm üyelere teşekkür ederken yaklaşan nevruz bayramının ülkeye barış ve huzur getirmesi temennisinde bulunarak nevruz bayramı vesilesi ile 2013 yılında başlatılan çözüm sürecinin ülkemiz ve bölgemiz için ne kadar hayati öneme haiz olduğunun açıkça anlaşıldığı bu nedenle 2013 nevruzundaki ruhun ve iklimin yakalanması için sorumluluk üstlenmeye davet etti. Altaç, ayrıca yaşanan çatışmalı sürecin toplumu ekonomik, sosyal ve siyasal olarak geri götürdüğü gibi vatandaşlarımızın umutlarını ve hayallerini de yok ettiğini dile getirdi. Altaç, bu kritik süreçte sorumluluğu bir kişiye veya partiye havale ederek sorumluluktan kaçanları veya vatandaşların beklentilerinin aksine tutum sergileyenleri tarihin af etmeyeceğini açıkladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim