• BIST 9524.59
  • Altın 2491.131
  • Dolar 32.5069
  • Euro 34.7136
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

ASKON, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

ASKON, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adıyaman Şubesi, Adıyaman'da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek, iş dünyasının sorunlarını...

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adıyaman Şubesi, Adıyaman'da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek, iş dünyasının sorunlarını konuştu.

Bozdoğan Otelde gerçekleştirilen toplantıya ASKON Şube Başkanı İbrahim Genciz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. ASKON'un faaliyetlerinin konuşulduğu toplantıda özellikle teşvikte Adıyaman'ın 5. Bölgede olmasının zararları anlatıldı.

Toplantıda, işadamları ve işçilerin bir bütün olduğu ve iş dünyasının sorunun birlikte hareket edilerek çözülebileceği kaydedildi.

ASKON Başkanı İbrahim Genciz yaptığı açılış konuşmasında, "Coğrafyamız çok zor bir süreçten geçiyor. Bu süreçte herkes gibi iş dünyamızda etkileniyor. Bu etkiyi minimize etmek için Adıyaman ASKON üyelerini daha güçlü hale getirmek istiyoruz. Şirketlerimizde ki verimliliği ve kaliteyi arttırmak, sermaye gücünü birleştirmek için yoğun bir çaba içindeyiz. ASKON haklı zenginliğin yanında olup rantın, haksızlığın karşısındadır ve her zaman doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilmiştir. Adıyaman coğrafi şansızlığın yanında siyasi şansızlıkta var. Bugün hepimiz malum iş dünyamızın en çok yakındığı sıkıntı çektiği 5. ile 6. bölge arasında ki dengesizliktir. Biz bunu her zaman gündeme getiriyoruz ama şuana kadar bir şey elde etmiş değiliz, bunun takipçisi olacağız. ASKON olarak bütün siyasi mercileri zorlayarak sivil toplum kuruluşları ile diyalog halinde olarak bu konuyu sürekli gündeme getireceğiz. Adıyaman hak ettiği hakkı alana kadar bunu yapacağız. Ülke kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılmasına yönelik görüş ve tavsiyelerde yetkili mercilerle paylaşmak, kuruluşların kurumsal altyapısını güçlenmesi, uluslararası standartlara kavuşması için etik kurallarının benimsenmesi konularında destek vermek ve rehberlik yapmak, demokrasi, insan hakları, tüketici hakları ilkelerinin ülkemizde tam geçerlilik kazanmasına yönelik çalışmalar yapmak, ülkemizin ekolojik ve doğal kaynaklarının korunması ve verimli kullanılması için çalışmalar yapmak, Dünya arasında ki bilgi, tecrübe paylaşımına sinerji oluşturmasına yeni ilişkilerin işbirliklerinin kurulmasına ve gelişmesine katkıda bulunacak destekleyecek bir ağ kurmaktır" ifadelerini kullandı.

ASKON Başkanı İbrahim Genciz'in ardından Ar-Ge Kurum Başkanı İbrahim Özcan ve ASKON eski Başkanı Mahmut Çelik'te faaliyetler hakkında bilgi verdi.

ASKON, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

ASKON, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim