• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Aşkın Lezzetli Formülleri Bu Kitapta

Aşkın Lezzetli Formülleri Bu Kitapta
Gizem Özdilli'nin "aşk"la yapılan 95 özel tarif okuyucularıyla buluştu.

Gizem Özdilli'nin "aşk"la yapılan 95 özel tarif okuyucularıyla buluştu. Özdilli, kitabın lansmanında güzellik ve zayıflama sırları içeren birbirinden dikkat çekici tarifler sundu.

Gizem Özdilli yeni kitabı " Aşkın Lezzeti" okuyucularıyla ve sevenleriyle buluştu. Nolte Mutfak işbirliğiyle Alfa yayınlarında çıkan kitabında, baharatların katkılarıyla lezzetli yemek tariflerinin ve hanımlara evde mutfakta hazırlayabilecekleri, yüz, cilt ve vücut bakım formülleri yer alıyor.

İlk kitabı "Gizem'in Mutfak Aşkı" , uluslararası yemek Oscarlar'ı ödülü sayılan Cookbook'ta dünyanın en iyi beşinci yemek kitabı ödülünü almaya layık görülen Gizem Özdilli, yeni kitabı "Aşkın Lezzeti"nde okuyucularına özgür bir ruhla ve sevgiyle yapılan yemeklerin, minik sırları ve doğal yöntemlerle yapılan baharat eklentileriyle, aromaların gücünden katkı sağlanarak hazırlanan reçeteleri sunuyor.. Özdilli, kitabında hem sürelebilir hem yenilebilir olan yüz, cilt ve vücut bakım kremlerin tariflerine de yer veriyor.

İçinde 95 özel tarifin bulunduğu kitabın lansmanı bugün İstanbul Esentepe'deki Nolte Mutfak'ta gerçekleştirildi.

" UZMANLARLA BİRLİKTE ÇALIŞTIM"'

Gizem Özdilli, kitabında aşçılık eğitimi almasına karşın amatör ruhla kendi evinde yaptığı yemekleri paylaştığını belirterek, "Kitabımda uzman aktar Bülent Ertunç ile birlikte hazırladığımı reçeteri paylaştım. Sağlık, güzellik, bakım, zayıflamaya yönelik reçeteler ve yenilebilir ve uygulanabilir maskeler hazırladık. Yemek tariflerinde ise baharatları dikkate aldık. Kilo verdiren, metabolizmayı hızlandıran, bağışıklık sistemini güçlendiren baharatları kullandık" diye konuştu.

"YEDİĞİMİZ ŞİFAMIZ OLSUN'

İlk kitabında her yemeğin kişi başına düşen kalorisi ve besin değerlerine yer verdiğini anlatan Gizem Özdilli, "Bu kitabımda ise yediğimiz yemekleri şifalı hale getirecek baharatları ve bitkileri bir araya getirdik.En önemlisi "Yediğimiz Şifamız olsun" diyoruz. Okuyucular bu kitabı bütün kitapevlerinde bulabilirler" dedi.

'DİYET YAPANLARA SUMAK ÖNERİYORUM'

Sumak baharatının yağ yakıcı özelliğine vurgu yapan Özdilli, şu önerilerde bulundu:

'Diyet yapanlardan genellikle "benim Metabolizmam çok yavaş çalışıyor, ödemi attım ama yağları veremiyorum, kilo vermem durdu" şeklinde şikayetler duyuyoruz. Onları destekleyici reçetelerimiz var. Sumak mucizevi bir baharat. Karın ve bel bölgesi en zor kilo verebilen bölge. Oradaki yağlanma kalıyor. Sumak direkk oradaki yağları eritiyor. Soframızdan Sağlık Bakanlığı'nın dediği gibi tuzu kaldırmamız lazım. Onun yerine her şeyin içine sumak eklemeyi öneriyorum. Çorbalara, makarnalara, salataya ve pilava sumak koymayı öneriyorum. Yoğurtla karıştırıp sos yapıp salatalara ve sebze yemeklerine koyabilirler. Sumağın yağ yakıcı özelliğini görebilirler. Ayrıca yoğurdun bekledikçe çıkan suyu süper yağ yakıcı özelliği olan sudur. Biz genelde onu dökeriz. 20-21 gün boyunca bu suyu tavsiye ediyorum. Zencefilin de yağ yakıcı özelliği ve metabolizmayı hızlandırma özelliği var. Bunları 3 hafta yaptıklarında ödem attıklarını ve metabolizmanın hızlandığını görecekler" dedi.

YÜZDEKİ LEKELER İÇİN YENİLEBİLİR KREM

Gizem Özdilli, ayrıca yüzdeki lekeler için ayva, muz, mandalina ve bal ile bir krem hazırladı ve "Bu krem özellikle gözaltı morluklarına ve yüz lekelerine birebirdir. Ayrıca çok da lezzetlidir. Yiyebilirsiniz diye konuştu.

SATILAN KİTABIN 1 TL'Sİ PARILTI DERNEĞİ'NE

Her bir kitabın satışın elde edilecek gelirin 1 TL'sini Parıltı Derneği7ne bağışlayacağına dikkat çeken Özdilli, "Görme engelli kardeşlerimizin eğitim ve ihtiyaçlarında kullanılacak. Yemek yapmayı sevmiyorsanız bile kitabı alıp hediye edebilirsiniz. Gönülden bağı yapmış olursunuz Parıltı Derneği'ne" dedi.

Aşkın Lezzeti Nolte Mutfak işbirliği hakkında bilgi veren Nolte Mutfak Genel Müdürü Sebahattin Gürel de "2009 yılından bugüne kadar her geçen gün büyüyen ve Türkiye'nin en büyük ithal mutfak markası Nolte Küchen olarak ülkemizin sevilen ve yetenekli simalarından Gizem Özdilli'yle ikinci yemek kitabı Aşkın Lezzeti'nde buluştuk. Bu iş birliği ile güzel bir çalışmaya imza atıyoruz. Biz Nolte Küchen olarak her zaman başarılı insanların ve işlerin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu tarz girişimler bizim için sponsorluktan ziyade bir gönül işidir" diye konuştu.

Aşkın Lezzetli Formülleri Bu Kitapta

Aşkın Lezzetli Formülleri Bu Kitapta

Aşkın Lezzetli Formülleri Bu Kitapta

Aşkın Lezzetli Formülleri Bu Kitapta

Aşkın Lezzetli Formülleri Bu Kitapta

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim