• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Aşkım Kapışmak’tan, Aşk Ve Sevgi Reçetesi

Aşkım Kapışmak’tan, Aşk Ve Sevgi Reçetesi
Gazeteci, Yazar Aynur Tartan ve Davranış Bilimleri Uzmanı, Yazar Aşkım Kapışmak, "Kalbin Anahtarı-Kavram Sohbetleri" Turnesi kapsamında Yenimahalle Belediyesi...

Gazeteci, Yazar Aynur Tartan ve Davranış Bilimleri Uzmanı, Yazar Aşkım Kapışmak, "Kalbin Anahtarı-Kavram Sohbetleri" Turnesi kapsamında Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda Başkentlilerle buluştu. İkiliyi Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, çok sayıda Yenimahalleli ile birlikte izledi.

Gittikleri her yerde büyük bir ilgiyle karşılanan ikiliyi Yenimahalleliler de yalnız bırakmadı. Konukları eğitici, eğlendirici, kahkaha dolu bir yolculuğa çıkaran ikili, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne sayılı günler kala Yenimahalle'de "Sevgi ve sadakat" konusunu masaya yatırdı. Sevgililer Günü'nün bir güne sığdırılmasını doğru bulmadığını kaydeden Kapışmak, "Kimse gereksiz bir telaşa girmesin. Sevginin ve sevgilinin günü olması doğru değil" dedi. Aynur Tartan gazeteci kimliği ile kadın erkek ilişkisi, aşk, sevgi ve sadakat gibi kavramları sorarken, Aşkım Kapışmak uzman gözüyle bu kavramları derinlemesine anlattı. Küçük skeçlerle hem güldürüp hem de düşündüren ikili, konukların sorularına da cevaplar aradı.

"SEVGİ KOŞULSUZ OLMALI"

Sevginin içinde sabır, sadakat ve sorumluluk bilincinin olmazsa olmaz olduğunu anlatan Kapışmak; sevgilerin koşulsuz olması gerektiğini söyledi. Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de 3 çeşit sevme şekli olduğunu anlatan Kapışmak, "çünkü ve eyerli" sevgilerin gün geçtikçe arttığının altını çizerken "rağmen'li" sevgilerin her geçen gün azaldığını, bunun da çıkara dayalı sevgilerden kaynaklandığını vurguladı. Sadakati birlikte olduğunuz insanla beraber olmaya devam ettiğiniz süre içerisinde gerek paylaşımlar gerek cinsellik konusunda bir başkasını tercih etmeme durumu olarak ifade eden Kapışmak, "Sadakat eşittir güven" dedi. Sadakat duygusunun aslında çocuk yaşlarda kazanıldığının da altını çizen Kapışmak, sadakatin kadınlarda ve erkeklerde tür ve içerik olarak değişebildiğini ancak her iki cins için de çok önemli olduğunu söyledi.

"AŞK SADECE BİR İSTASYON, HER ŞEYİN BAŞI SEVGİ VE HOŞGÖRÜ"

Gösterinin ardından sahneye çıkarak Tartan ve Kapışmak ikilisini tebrik eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar "Aşk sadece bir istasyon, her şeyin başı sevgi ve hoşgörüdür. Sevgi ve hoşgörünün olmadığı yerde aşk olmaz" dedi. 42 yıllık aile reisi olarak Yenimahallelilere seslenen Yaşar " Her şeye eleştirel bakan bir ailede mutluluk ve sevgi olmaz. Her şeye eleştirel bakan bir işyerinde doğru üretim olmaz. Hoşgörülü olmalıyız. Eleştiriyi de zamanı geldiğinde dilimizi doğru kullanarak yapmalıyız. Karşımızdakinin önce insan olduğunu görmeliyiz. Yani; o son duraktan evvel, insanlığı hayatın başlangıcında yakalayabilirsek daha mutlu daha güzel bir dünyada hep beraber yaşayabiliriz" diye konuştu.

Aşkım Kapışmak’tan, Aşk Ve Sevgi Reçetesi

Aşkım Kapışmak’tan, Aşk Ve Sevgi Reçetesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim