• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

ASKİ’den Sıhhi Tesisat Eğitimi

ASKİ’den Sıhhi Tesisat Eğitimi
ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara'daki sıhhi tesisat ve bina iç tesisatçılarına meslek içi eğitim verdi.

ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara'daki sıhhi tesisat ve bina iç tesisatçılarına meslek içi eğitim verdi.

Tesisatçılar Odası işbirliğiyle gerçekleşen ve 253 tesisatçının katıldığı eğitim seminerinin açılışında konuşan ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, Başkent genelinde içme ve kullanma suyu ile kanalizasyon hizmetlerinin ASKİ tarafından yürütüldüğünü belirterek, bu eğitimleri bina iç tesisatlarının standartlara uygun ve daha sağlıklı yapılması amacıyla verdiklerini söyledi. ASKİ Genel Müdürlüğü'nün su iletim ve dağıtım hatlarından sorumlu olduğunu, bina iç tesisatlarının ise ASKİ'nin sorumluluğunun dışında olduğunu hatırlatan Kaya, "İmalat ve bakım onarım çalışmaları, piyasadaki özel sıhhi tesisat firmaları tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmaların da standartlara uygun ve kaliteli yapılması gerekmektedir. Örneğin, Ankara'da bazı binaların sayaçtan sonraki iç tesisatlarında metal bazlı ve galvanizli tesisat boruları kullanılmaktadır. Bu tip borularda suyun kalitesi hızlı bir şekilde değişmekte, suyun tadı ve görüntüsü başta olmak üzere birçok kalite parametresi bozulmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kaya, eğitimde içme suyu, atık su ve yağmur suyu tesisatlarının yapımı, proje aşaması gibi konuların uygulamalı olarak anlatıldığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

"Suyu yüksek kalitede ve içilebilir özellikte kullanmak ve su kalitesinde sorun yaşamamak için bina iç tesisatlarında metal bazlı ve galvanizli borular yerine paslanmayan ve tortu tutmayan PVC, polietilen veya polipropilen gibi malzemelerden üretilmiş borular tercih edilmelidir. Sıhhi Tesisatçılar Odası ile ortaklaşa vermiş olduğumuz bu eğitimle tüm tesisatçılar da ASKİ ile aynı standartlarda kaliteli hizmet verecektir."

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 252 tesisatçıya katılım belgeleri, Genel Müdür İrfan Kaya, Tesisatçılar Odası Başkanı Murat Erturan ve Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu (TMESF) Başkanı Özcan Saraçoğlu tarafından verildi.

ASKİ’den Sıhhi Tesisat Eğitimi

ASKİ’den Sıhhi Tesisat Eğitimi

ASKİ’den Sıhhi Tesisat Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim