• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

ASKİ’den çevre için önemli adım

ASKİ’den çevre için önemli adım
Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’nden temiz çevre ve su kaynaklarını korumak için atıl durumdaki atık su arıtma tesislerini yenileyerek devreye aldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesinin kurulması ve ASKİ Genel Müdürlüğü’nün tüm ilçelerde faaliyetlerinebaşlaması sonrası en büyük değişim Aydın’daki atıksu arıtma tesislerinde yaşanıyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla geçmişte ya devre dışı ya da yetersiz ve bakımsız olan atıksu arıtma tesislerinin yenilenmesine öncelik veren ASKİ Genel Müdürlüğü bu çalışmayla su kaynaklarının kirlenmesinin de önüne geçilmesi için büyük bir adım attı. ASKİ devraldığı 6’sı kullanılmaz durumda olan 3’ü yetersiz toplan 9 Atıksu arıtma tesisini tek tek devreye alıyor. Mevcut tesislerde ise yenileme çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Aydın’da yaptığı çalışmalar kapsamında Efeler’de bulunan Merkez Atıksu Arıtma Tesisi’nde koku giderme ünitesi yenilendi. Tesiste günlük 30 bin metreküp su arıtılıyor. Çine’de de çalışmalar tamamlandı ve ilçenin tüm atıksuyu arıtılabilir hale geldi.

Karacasu’da bulunan atıksu arıtma tesisinin mekanik ve elektrik aksamları, havalandırma üniteleri bir haftalık çalışma ile komple yenilenerek tesis çalışır duruma getirildi. Bu sayede ilçedeki evsel atıklar artık arıtılabiliyor. Kuyucak’ta bulunan atıksu arıtma tesisinin giriş üniteleri, havalandırma ve ızgara üniteleri, laboratuvar üniteleri komple yenilenerek kullanılamaz haldeki tesis çalışır hale getirildi. 15 gün süren bu çalışma sayesinde Kuyucak’ın tüm atıksuyu arıtılmaya başlandı

SULTANHİSAR VE ATÇA ATIKSU ARITMA TESİSİ

Sultanhisar’da terk edilmiş durumda bulunan atıksu arıtma tesisinin komple yenilemesi ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldı. Çalışma kapsamında giriş üniteleri, havalandırma üniteleri, ızgara ve köprüler, deşarj üniteleri ve geri dönüşüm ünitelerinin komple yenileme çalışması gerçekleştirildi. Bu sayede ilçenin tüm evsel atıksuları arıtılmaya başlandı. Aynı zamanda Atça’daki atıksu arıtma tesisinin yenilenmesi yapılarak devreye alındı.

NAZİLLİ, BOZDOĞAN, SÖKE VE DİDİM’DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri Nazilli’deki atıksu arıtma tesisinde çalışmalarını sürdürüyor. Nazilli Atıksu Arıtma Tesisi’nin tüm aksamlarının bakımlarına başlandı. Mekanik akşamlardaki yenileme çalışması biten tesiste elektrik aksamı ve çevre düzenlemesi çalışmaları ise sürüyor. İsabeyli’de daha önce devre dışı bırakılan atıksu arıtma tesisi ise yetki ASKİ’ye geçtikten sonra yenileme ve düzenleme çalışmaları tamamlanıp devreye alındı. Tesis personelsiz ve otomasyon sistemiyle çalışıyor. Bozdoğan Atıksu Arıtma Tesisi’nde de çalışmalar 3 haftadır devam ediyor. Mevcut arıtma tesisinden ikisi yenileme çalışmaları yapılarak devreye alındı. Üçüncü atıksu arıtma tesisinde ise çalışmalar devam ediyor. Didim ve Söke’de ise atıksu arıtma tesisindeki bakım ve yenileme çalışması devam ediyor.

Kuşadası’nda ise terfi merkezlerinin bakım ve yenilemeleri tamamlanırken ileri biyolojik atıksu arıtma tesisinin inşaatı ise devam ediyor. Tesisin Haziran 2015 tarihinde devreye alınacak.

GEÇMİŞTEN GELEN TÜM SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’ın ilçelerinde geçmişten gelen birikmiş ciddi su sorunları olduğuna dikkat çekerek “Sağlıklı içmesuyunu sağlamak için çalıştığımız gibi evsel atıkların doğaya geri dönüşü sırasında çevreyi ve su kaynaklarımızı korumak adına da acil ve hızlı adımlar atıyoruz.

Devraldığımız atıksu arıtma tesislerinde ciddi sıkıntılar vardı. Öncelikli yaptığımız çalışmayla bu tesisleri yeniledik. Bu sayede birçok ilçemizde evsel atıklar tamamen arıtılabilir hale geliyor” dedi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim