• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

ASKİ'den 'boru' uyarısı

ASKİ'den 'boru' uyarısı
Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), tuvalet giderlerine yabancı maddelerin (ıslak mendil, bez, çocuk bezi vb) atılmaması gerektiği...

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), tuvalet giderlerine yabancı maddelerin (ıslak mendil, bez, çocuk bezi vb) atılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunurken, aynı zamanda mutfak lavabosuna dökülen yağlar da donarak yine boruların tıkanmasına neden olduğuna dikkat çekiyor.

Vatandaşlardan gelen ihbarları kaydeden ASKİ Koordinasyon Merkezi (ASKOM) ve problemlerinin çözüme kavuşması için aboneleri yönlendiren Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü, gelen ihbarları sıraya koyarak çözüme ulaştırmaya çalışıyor.

ASKİ'nin sistemli bir şekilde yürüttüğü bu hizmetin bazı vatandaşlar tarafından eleştirildiğini ifade eden Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, şunları kaydetti: "Arıza bildirimi yapmak için ASKOM'u arayan ya da Halkla İlişkiler personellerine başvuran vatandaşlarımız zaman geçmeden problemlerinin çözülmesini istiyor. Gelen bildirimler anında ilgili birime bildiriliyor ve bu birim tarafından sıraya alınıyor. Problemler, deneyimli personellerimiz tarafından yapılacak en hızlı süre içerisinde çözülüyor. Bu noktada vatandaşlarımızdan da biraz anlayış bekliyoruz. Bizim önceliğimizin onlar olduğunu unutmasınlar."

İş yükünün azalması için en büyük görevin vatandaşlara düştüğünü vurgulayan Genel Müdür Pekar, "Yanlış uygulamalar sonucunda ne yazık ki hemşehrilerimizin evlerindeki giderler ve akabinde borular tıkanıyor. Bu sebeple tuvalet giderlerine yabancı maddelerin (ıslak mendil, bez, çocuk bezi vb) atılmaması gerekiyor. Aynı zamanda mutfak lavabosuna dökülen yağlar da donarak yine boruların tıkanmasına neden oluyor. Oluşan sorunu çözmek için harekete geçen ekiplerimiz cüzi miktarda kanalizasyon açma ücreti almaktadır. Vatandaşlarımızın maddi manevi zarara uğramamaları için dikkatli ve anlayışlı davranmalarını rica ediyorum." dedi.

ASKİ'den 'boru' uyarısı

ASKİ'den 'boru' uyarısı

ASKİ'den 'boru' uyarısı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim